MercedesBenz’in ”EML’miz Geleceğin Yıldızı” projesinde 1.994 öğrenci mezun oldu
GÜNDEM2014’te başlayan proje kapsamında, 3,5 milyon avroyu aşkın yatırımla endüstri meslek liselerinde açılan MercedesBenz Laboratuvarları’nda 2 bin 416 öğrenci eğitim aldı
İSTANBUL (AA) MercedesBenz, "EML'miz Geleceğin Yıldızı" projesi kapsamında, 3,5 milyon avroyu aşkın yatırımla endüstri meslek liselerinde (EML) açılan MercedesBenz Laboratuvarları'nda (MBL) 2 bin 416 öğrenci eğitim alırken, mezun olanların sayısı 1.994'e ulaştı.
Mercedes Benz açıklamasına göre, MercedesBenz Otomotiv, MercedesBenz Türk, Milli Eğitim Bakanlığı ile MercedesBenz Yetkili Bayi ve Servisleri iş birliğiyle hayata geçirilen, 2014'ten bu yana yürütülen "EML’miz Geleceğin Yıldızı" projesi, mesleki eğitim ve istihdamda Türkiye'ye katma değer yaratmaya devam ediyor.
Proje kapsamında, MercedesBenz tarafından 28 şehirde eğitim veren 32 EML'de MercedesBenz Laboratuvarları hayata geçirildi. Her laboratuvara öğrencilerin üzerinde çalışması için MercedesBenz diagnostik cihazı, 3 binden fazla ölçü aleti, notebook, masaüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, 329 motor, şanzıman ve çeşitli modelleri ile güncel otomotiv teknolojisine uygun hazırlanmış eğitim materyalleri kazandırılırken, MercedesBenz'in okullara toplam desteği 3,5 milyon avroyu geride bıraktı.
165 öğrenci MercedesBenz'de istihdam edildi
2014'ten bu yana MBL'lerde eğitim alan öğrenci sayısı 2 bin 416, mezun sayısı ise 1.994 oldu. MBL eğitiminin ardından öğrencilerin yüzde 63'ü istihdam fırsatına sahip oldu ve işe girenlerin yüze 67'si otomotiv sektörüne yöneldi. Bu öğrenciler arasından 165'i MercedesBenz’de iş başı yaparken, programa katılan 38 kız öğrenciden 2'si de şirket bünyesinde istihdam edildi.
"Öğrencilerin en iyi kariyer planını yapmalarına destek olacağız"
Açıklamada görüşlerine yer verilen MercedesBenz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan, proje kapsamında gelecek yıldan itibaren atılacak yeni adımlara işaret ederek, şunları kaydetti:
"Etki analizi çalışmamız sonrasında okullarımızda ve bayilerimizde alabileceğimiz temel aksiyonları değerlendirdik. Bu doğrultuda öğrencilerimizin laboratuvarlarda kullandıkları seçim kriter seti yaygınlaştırılmaya çalışılacak ve bayilerin de katılımıyla en iyi hale getirilmesi sağlanacak. Böylelikle öğrencilerin MBL'den mezuniyetlerine dek devamlılığı sağlanmaya çalışılacak. Aynı şekilde CV hazırlama yetkinliğini artırma amacıyla öğrenci ve öğretmenlerimize eğitimler verilecek. Öğrencilerin en iyi kariyer planını yapmalarına destek olacağız. Stajları boyunca öğrencilerimizin gelişimlerini de yakından takip ederek bayilerimizle beraber en iyi kariyer planını yapmaları sağlanacak."
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.