Melikler Yaylası’nda gökyüzü gözlem şenliği yapıldı
GÜNDEM
ISPARTA (AA) Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde Dedegöl Dağı eteklerindeki Kızıldağ Milli Parkı sınırları içinde yer alan Melikler Yaylası'nda, gökyüzü gözlem şenliği düzenlendi.
Etrafı çam ağaçlarıyla çevrili, Dedegöl Dağı manzarası sunan 1735 metre rakımdaki Melikler Yaylası'nda, bu yıl beşinci kez gökyüzü gözlemcileri bir araya geldi.
Isparta'ya 95, Antalya'ya 184, Yenişarbademli ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Melikler Yaylası'na ulaşan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri ve doğa ve fotoğraf tutkunları, gökyüzünü izlemenin mutluğunu yaşadı.
SDÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Çakmak, etkinlikte yaptığı konuşmada, Melikler Yaylası'nın Milli Parklar içerisinde ışık kirliliğinin en az bulunduğu noktalardan birisi olduğunu söyledi.
Melikler Yaylası'nın uluslararası karanlık gökyüzü parkı olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Çakmak, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi biz ecdattan aldığımız emaneti gelecek nesillere teslim etmek istiyoruz. Emanete hıyanet etmek istemiyoruz. Korunması gereken ve teslim aldığımız bu emaneti gökyüzü gözlem şenlikleriyle zihinlerde tutmak istiyoruz." diye konuştu.
Etkinliğe, Yanişarbademli Kaymakamı Resul Tutay, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.