© Haber Hanesi 2014 - 2025

“Manşetlerle siyaseti dizayn etme dönemi sona ermiştir”

“Manşetlerle siyaseti dizayn etme dönemi sona ermiştir”

Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, bir gazetenin "karargah rahatsız" başlıklı haberi ile ilgili yaptığı açıklamada, eski Türkiye’ye has bir hastalığın halen bazı çevrelerde varlık gösterdiğinin görüldüğünü söyledi. "Ancak ne Türkiye eski Türkiye ne de siyaset kurumu." diyen İnceöz, AK Parti’nin 15 yılına bakıldığında, en büyük mücadelenin darbe ve vesayet heveslilerine karşı verildiğinin görüleceğini ifade etti. İnceöz, şunları kaydetti: "Bunun en bariz örneklerinden biri 27 Nisan e-muhtırasıydı. O gün de siyasete, tıpkı 28 Şubat'ta olduğu gibi yön verilmek istendiğine şahit olduk. Ancak 27 Nisan’da gösterilen dik duruş, gücünü yalnızca milletten alan AK Parti'nin bu konudaki farkını ortaya koydu. Türkiye’nin tarihi bir sürece girmiş olması, bir yönetim sistemi değişikliğini ön gören anayasa değişikliğinin milletin onayına sunulacak olması, ülkemizin önündeki en büyük engellerden birinin 16 Nisan'dan sonra tarihe karışacak olması, ister istemez bazı kesimleri rahatsız edecektir. Ancak bugün bir partinin ya da bir şahsın meselesi olmadığını defaten dile getirdiğimiz cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin halk oyuna sunulması sürecini bir şekilde akamete uğratmaya çalışmak, ülke menfaatine olacak bir hamle değildir. Özellikle de tırnak içinde 'darbe' kavramının yeniden gündemimizi işgal edecek şekilde kullanılması, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizi geleceği için canını hiçe sayan şehitlerimize ve gazilerimize yapılabilecek en büyük saygısızlıktır." İlknur İnceöz, medyanın asli görevinin kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğuna işaret ederek, "Şunu rahatlıkla söylemek isterim ki manşetlerle siyaseti dizayn etme dönemi sona ermiştir." dedi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER