© Haber Hanesi 2014 - 2025

Manavgat’ta yanan evlerinin bir odasında yaşayan yaşlı çift yeni evlerine kavuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla Karaöz Mahallesi’nde temeli atılan evin inşaatı tamamlandı 80 yaşındaki İbrahim Deniz: ”Kim bu ’Devlet gelmedi’ diyenler? Devletim bir gün sonra geldi. Yangından bir gün sonra geldiler buraya. Devlet burada. En iyisini de yaptılar”

ANTALYA (AA) BEKİR BEKTAŞ Antalya'da orman yangınının etkilediği Manavgat ilçesinde yanan evlerinin bir odasında yaşayan Deniz çifti, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla yaptırılan yeni evlerine kavuştu.

Manavgat'ın Karaöz Mahallesi'nde yangından etkilenen evlerinin sağlam kalan bir göz odasında yaşamaya başlayan 80 yaşındaki İbrahim Deniz ve 70 yaşındaki yatalak eşi Ayşe Deniz'in durumunu gören Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yeni ev yapılması talimatının ardından hasar tespit çalışmalarının sonlandırılmasıyla temeli atılan evin yapımı tamamlandı.

Tek katlı, yöresel mimariye uygun inşa edilen evde yangına dayanıklı malzeme kullanıldı. Yatağa bağımlı yaşayan Ayşe Deniz'in durumu da düşünülerek 140 metrekare kullanım alanına projelendirilen evin bitirilmesi yaşlı çifti duygulandırdı.

Meyve ağaçları, çim ekimi gibi peyzaj çalışmaları da yapılan evin önünde, çiftin ekim yapabilmesine olanak sağlayacak küçük bir bahçe de oluşturuldu.

"Devletim bir gün sonra geldi"

İbrahim Deniz, AA muhabirine, yangından bir gün sonra Bakan Kurum'un geldiğini ve evin yapılması talimatını verdiğini söyledi.

Bakan Kurum'u oğlu gibi görüp sevdiğini ifade eden Deniz, en büyük isteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni evinde ağırlamak ve kendisine çay ikram etmek olduğunu dile getirdi.

Deniz, "Kim bu 'Devlet gelmedi' diyenler? Devletim bir gün sonra geldi. Yangından bir gün sonra geldiler buraya. Devlet burada. En iyisini de yaptılar." diye konuştu.

Ayşe Deniz de kendilerine yardım edenlere minnettar olduğunu dile getirdi. Yeni evini çok beğendiğini söyleyen Ayşe Deniz, artık rahat edebileceğini ifade etti.

Deniz, "Allah razı olsun devletimizden, milletimizden, Bakanımızdan. Hepsi sağ olsun." dedi.

Bakan Kurum hemen talimat vermişti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Manavgat'taki orman yangınından etkilenen Karaöz Mahallesi'nde 3 Ağustos'ta incelemelerde bulunmuş, evleri yanan Deniz çiftiyle bir süre sohbet etmişti. Deniz çiftinin yaşamlarını bir bölümü hasar gören odada sürdüğünü fark eden Kurum, kendilerine başka bir yere yerleştirilmeleri teklifinde bulunmuş ancak çift bunu kabul etmemişti. Bunun üzerine Kurum, hasar tespit çalışmaları biter bitmez ilk olarak Deniz çiftinin evinin yapılması talimatını vermişti.

Mahalledeki hasar tespit çalışmalarının hemen ardından çiftin yeni evinin temeli atılmıştı.

İbrahim Deniz, alevlerin evlerine yaklaşması üzerine kendisini arkada bırakmasını isteyen felçli eşini sürükleyerek de olsa kapının önüne çıkarmayı başardığını, bu sırada evinin önünden geçen kişiden de önce hayat arkadaşını kurtarmasını istediği anları anlatmıştı.

Felçli eşiyle birlikte ölmeyi göze alan İbrahim Deniz, çocuklarının olmadığını ifade ederek, "Murat Kurum bizim oğlumuz oldu" sözleriyle duygulandırmıştı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in 103’üncü Yılı “Cumhuriyet Fazilettir” Temasıyla Kutlandı

SANKO Üniversitesi’nde, Cumhuriyetin ilanının 103’üncü yıl dönümü, “Cumhuriyet Fazilettir” temasıyla düzenlenen törenle kutlandı.

Dr. Sermet Kileci: Cumhuriyet Geleceğimizi Aydınlatan En Güçlü Değerimizdir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet geleceğimizi aydınlatan en güçlü değerimizdir” dedi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı: Cumhuriyet Bilim ve Çağdaşlaşmanın Simgesidir

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Cumhuriyetimizin ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın önemli bir simgesidir” dedi.

Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!

Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

TÜM HABERLER