© Haber Hanesi 2014 - 2025

Manavgat yangınında tehlike atlatan gazeteciler, AA’nın ”Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

ANTALYA (AA) Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında alevlerin kara yoluna kadar ilerlemesi sonucu yaşadıkları panik objektiflere yansıyan gazeteciler, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan yangının ardından yaptıkları canlı yayın sonrası bir anda bastıran rüzgarla alevler üzerine gelen TRT Haber Muhabiri Sena Ünal ile TRT Haber Kameramanı Kadir Kurucan'ın o anki görüntüleri AA'nın yılın fotoğraflarında da yer aldı.

AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Ünal ile Kurucan, haberde kendi görsellerinin de yer aldığı Mustafa Çiftçi'nin "Yangından kaçış", yaşam kategorisinde Mohammed Shajahan'ın "Çöplükteki yaşam", spor kategorisinde ise Mustafa Çiftçi'nin "Keyfim yerinde" başlıklı fotoğraf karelerini oyladı.

Ünal, fotoğrafların hepsinin etkileyici olduğunu, karelerde kendilerinin de yer almasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Fotoğrafta kendilerini görünce heyecanlandıklarını anlatan Ünal, "Mesleki anlamda çok özel ve önemli bir andı. Büyük bir yangındı." dedi.

TRT Haber Kameramanı Kurucan da fotoğrafların yılın özeti niteliğinde olduğunu, Manavgat yangınındaki o anın yılın fotoğraflarında yer almasının anlamlı olduğunu vurguladı.

O anı unutamadığını dile getiren Kurucan, "Dehşet verici bir andı. Arkamızdan alevler yükseliyordu, koşarak kaçtık. Kameramanlığın ruhunda, aslında insanların koşarak uzaklaştığı bir yere, koşarak gitmek var. O an canımızı kurtarmak için kaçtık ama güzel bir görüntü alabilir miyim diye gözüm arkadaydı. Bizim için kalıcı bir anı oldu." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER