© Haber Hanesi 2014 - 2025

MUTFAK MÜZESİ’NDE MAKSADIMIZ HASIL OLDU

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçesine kazandırdığı Mutfak Müzesi’nde şehrin yemek kültürünü gelecek nesillere aktarmayı ve bu kültürü turizmde kullanarak yerli ve yabancı turist çekmeye hedeflediklerini söyledi

Başkan Okay, bugün gelinen noktada bu düşüncenin gerçekleştiğini dile getirerek, “Maksadımız hasıl oldu” dedi.

Kahramanmaraş Aşçılar Derneği ve MÜSİAD’ın Mutfak Müzesi’nde düzenlediği Kahramanmaraş Yemek Kültürü etkinliğinde konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Müzeyi faaliyete geçirirken düşündükleri her şeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Mutfak Müzesi’nin Kahramanmaraş turizmine olan katkısını dile getiren Başkan Okay, aynı zamanda mutfak kültürünün de gelecek nesillere en doğru ve verimli bir şekilde aktarıldığını ifade etti.
Başkan Okay, programda yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Göreve geldiğimiz günden bu yana turizm ile ilgili alt yapı yatırımları yapıyoruz. Bu yatırımlardan en önemlilerinden bir tanesi de Mutfak Müzesidir. Mutfak Müzemiz açıldığı günden bu yana adeta ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kahramanmaraş Aşçılar Derneğimiz ve MÜSİAD iş birliğiyle Mutfak Müzemizde Kahramanmaraş yemekleriyle ilgili bir organizasyon yapılmaktadır. Bu organizasyona olan ilgi bizleri çok mutlu etmektedir. Burada amaç Kahramanmaraş yemek kültürünü yansıtmaktır. Bunu yaparken de bu kültürü en iyi aşılayacak yer Mutfak Müzesidir. Şehrimizin kültürüne ait tüm yemekleri burada yapmak mümkündür.  Bizim en önemli amacımız şehrimizin yemek kültürünü yeni nesillere aktarmaktır. Bunu yaparken de aynı zamanda Turizme de katkı sağlamayı hedefliyoruz. Şehir içinden ve dışından  gelen tüm misafirlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.”

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER