© Haber Hanesi 2014 - 2025

MİSAFİR İTFAİYECİLERE EĞİTİM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Eğitim Merkezi’nde (KABİTEM) başka illerden gelen itfaiyecilere eğitim verildiği belirtildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre; Hatay, Kastamonu, Sinop, Giresun, Çankırı, Sivas, Amasya, Erzincan, Adıyaman ve Şanlıurfa’dan gelen 17 itfaiyeci, KABİTEM tesislerinde profesyonel eğitim alıyor.

10 Eylül 2018’de başlayan ve 15 gün devam edecek olan eğitimlerde, itfaiyecilere, yangın söndürme teknikleri, ileri düzey kurtarma, trafik kazaları, kentsel arama, KBRN ve İş Sağlığı-Güvenliği alanlarında pratik ve teorik eğitimler veriliyor. Eğitim sonunda ise, düzenlenecek törenle kursiyerlere sertifikaları verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı açıklamada; ‘’B.Şehir İtfaiyemiz Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği içinde her iki ayda bir farklı illerden gelen itfaiye erlerine profesyonel itfaiyeci eğitimi veriyor. Şu anda da 8. Gruba eğitimlerimiz devam ediyor. Günümüzde itfaiyecilik, teknik bilgi ve donanım gerektiren profesyonel bir meslek. Karacasu’daki eğitim merkezimiz, liyakatlı personel yetiştirilmesinde önemli işlev görüyor. Bu vesile ile önemli bir hizmet sunan İtfaiye Dairesi Başkanlığımıza ve eğitim birimimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER