© Haber Hanesi 2014 - 2025

MİLLİ GÜREŞÇİLERİ KARŞILAMA

MİLLİ GÜREŞÇİLERİ KARŞILAMA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımı güreşçilerinden Milli Takım kadrosuna katılarak Bosna Hersek’te düzenlenen Avrupa şampiyonası katılan güreşçilere bir karşılama töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Spor Tesisleri girişinde yapılan karşılama töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, güreşçileri tebrik etti. Büyükşehir Belediye Güreş Takımı güreşçilerinden, Anıl Kılıçsallayan gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi olurken, Furkan Üçoluk ve Hamza Alacak bronz madalya alarak üçüncü oldular. Karşılama sonrasında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sporun gelişimi için büyük çaba sarf ettiklerini ve bu yönde çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Taşıma su ile değirmen dönmez. Biz bunun bilincindeyiz. Kahramanmaraş’ımızın 1 milyon 100 bin nüfusu var ve buradan çok ünlü isimler çıkabilir. Mesela İzlanda 350 bin nüfusu var ve futbolda Dünya şampiyonluğuna oynuyor. Biz bunun bilincindeyiz ve iyi bir temel atmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ta sporla ilgili mükemmel bir temel atacağız. Güreş, futbol,yüzme, basketbol, voleybol başta olmak üzere engelli spora varıncaya kadar her alanda, her dalda mükemmel bir temel atacağız. Kahramanmaraş sporun merkezi haline gelecek ve Kahramanmaraş’ı sporcu fabrikasına dönüştürme niyetimiz var. Atlı Binicilik üzerine de çalışmalarımız var. Mükemmel bir spor alt yapısı oluşturmak için her türlü çaba ve gayreti gösteriyoruz. İlimiz genelinde 30’dan fazla halı sahalar, basketbol ve voleybol sahaları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Mahallelerimize ve okullarımıza yaptığımız sahalarla gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve beden eğitimine yönelmelerini sağlıyoruz. Çünkü beden eğitimi çok önemli. Aziz Milletimizin geleceği için bizim sağlam bedenlere ve gençliğimize ihtiyacımız var. Dinamik insanlara ihtiyacımız var. Onun için de sporu çok önemsiyoruz. Hükümetimizin desteği ile çok önemli spor merkezleri yapıyoruz. İnşaallah önümüzdeki aylarda çok önemli bir gençlik merkezi kurma çalışmalarımız var. Yedikuyular Kayak Merkezimizin olduğu bölgede 125 dönümlük bir alanımız var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla beraber orada tahsisini yapıyoruz. Milletvekillerimizle beraber bunun takibatını yapıyoruz. İnşaallah bu gençlik merkezi yapıldığında, spor tesislerimiz yapıldığında Kahramanmaraş mükemmel bir hale gelecek. Az önce Yüzme okulumuza gelen çocuklarla beraberdik. Kız çocuklarımız aileleri ile birlikte mutlu bir şekilde gördük ve biz de bundan dolayı mutlu olduk. Bu başarıda emeği olan tüm arkadaşlarımıza, mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Hocalarımıza, sporcularımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu arada pehlivanlarımızın ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Onları yetiştirdikleri için. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER