© Haber Hanesi 2014 - 2025

MEDYA VE REKLAM YATIRIMLARI ARTTI

MEDYA VE REKLAM YATIRIMLARI ARTTI

2017 Medya ve Reklam Yatırımları Raporu açıklanırken konuyla ilgili medyada inceleme yapan Interpress’in Deloitte Türkiye ve Reklamcılar Derneği’nin yayınlamış olduğu verilerden derlediği bilgilere göre, toplam medya yatırımlarının bir önceki yıla göre yüzde 6,3 artış gösterdiği belirlendi. Buna göre, medya yatırımlarının 2017 yılında 8 milyar TL (2,2 milyar $) olarak gerçekleştiği anlaşıldı. Toplam yatırımların yüzde 25’ini oluşturan reklam yatırımları ise 2,7 milyar TL (734 milyon $) oldu. Böylece toplam medya ve reklam yatırımları geçen yıl 10,7 milyar TL (2,9 milyar $) olarak kaydedildi.   En büyük pay televizyonun oldu … Medya yatırımlarında en büyük payı yüzde 47,8 ile televizyon kuruluşları oluşturdu. Dijital mecraların pastadaki payı yüzde 25,9’a yükselirken, üçüncü sırada ise yüzde 12 ile yazılı basın yer aldı. Televizyonlara yapılan medya yatırımı 3,8 milyar TL olarak gerçekleşirken, dijital mecralara 2,1 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Dijital mecralara yapılan medya yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 19,7 oranında yükseldi. TV kuruluşları için ise söz konusu oranın yüzde 4,2 olduğu görüldü. Yazılı basın mecralarına yapılan medya yatırımları da yüzde 9,9 gerileyerek 963 milyon TL oldu. Açıkhava medya yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 9,4 artış göstererek 805 milyon TL’ye ulaştı. Radyolara yapılan medya yatırımları yüzde 5,5’lik bir artışla 255 milyon TL oldu. Sinemalara yapılan medya yatırımları yüzde 5,3 yükseliş gösterdi ve 85 milyon TL olarak gerçekleşti.   Türkiye dünyanın 26. büyük pazarı … Yıllık medya yatırım büyüklüğü 1 milyar doların üzerinde olan 42 ülkedeki toplam yatırım hacminin 529 milyar dolar olduğu ve bu rakamın dünya genelindeki toplam yatırımların yaklaşık yüzde 95’ini temsil ettiği ifade ediliyor. 2017 yılı itibariyle bu ülkelerdeki medya yatırımları bir önceki yıla oranla ortalama yüzde 3,9 seviyesinde büyüdü ve gayrisafi yurtiçi hâsıla rakamları içinde oranı binde 0,74 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye, medya yatırımları büyüklüğü açısından dünyanın 26. büyük pazarını oluşturuyor ve toplam hacim içinde payının yüzde 0,4 seviyesinde olduğu anlaşıldı.  Bununla birlikte Türkiye’de medya yatırımları dünya ortalamasına göre daha hızlı bir büyüme kaydetmiş olsa da GSYH içindeki oranının yalnızca binde 0,26 seviyesinde olduğu görüldü. Söz konusu oran, ilk 42 pazar içindeki en düşük seviye olurken bu durumun Türkiye’nin medya yatırımlarının yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğuna işaret ettiği tespit edildi.      

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER