Kumluca’daki iş insanları su ürünlerine yöneldi
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkan (KUTSO) Yardımcısı Bayram Karagül ile yönetim kurulu üyeleri Demre'deki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde (TAGEM) çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Karagül, Enstitü Müdürü Serkan Erken'i ziyaret etti. Su ürünlerinin önemli bir pazara sahip olduğunu belirten Karagül, KUTSO olarak da bu alanda çalışmalar yapmak istediklerini bildirdi.
Dünyada yaşanan gelişmelerin gıdanın önemini daha da artırdığına işaret eden Karagül, "Ülkemiz de su ürünleri tüketiminde önemli bir pazar. KUTSO olarak su ürünlerinin Batı Antalya'da üretimi ile ilgileniyoruz. Coğrafyamız, iklimimiz ve insanımızın tecrübesi bunun için yeterli." dedi.
Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de su ürünlerinden daha fazla ekonomik girdi sağlanması gerektiğini ifade eden Karagül, böyle bir kurumun da bölgelerinde olmasını önemli bir değer olarak gördüklerini kaydetti. İş birliğine açık olduklarını aktaran Karagül, "Girişimcilerimizin ve iş insanlarımızın tarımın diğer alanlarına göre daha karlı ve daha az iş gücü gerektiren su ürünleri yetiştiriciliğine yönelmesini ekonomimizin güçlenmesi adına çok önemli görüyoruz. KUTSO olarak bu konuda bir vizyon ortaya koymak için elimizden geleni yapmaya hazırız." diye konuştu.
Enstitü Müdürü Serkan Erkan da KUTSO'nun balık üretiminin teşvik edilmesi ve artırılması yönündeki çalışmalarının sevindirici nitelikte olduğunu belirtti.
Balık ve diğer su ürünleri üretiminin her zaman önemli bir sektör olacağını ifade eden Erkan, enstitü çalışmalarını yöre halkı ve iş insanlarıyla paylaştıklarını kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.