Kültür ve Turizm Bakanı’nın eşi Pervin Ersoy ile ünlüler, Burdur’da lavanta tarlalarını gezdi
GÜNDEMPervin Ersoy: ”Özellikle bu mevsimde insanlar gelip lavantaları görsünler. Arkamda koca bir göl ve lavantalar inanılmaz bir manzara”
BURDUR (AA) Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy ile bazı sanatçı ve oyuncular, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki lavanta tarlalarını ziyaret etti.
"Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz Projesi" kapsamında Burdur'a oyuncu ve sunucu Seray Sever, tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün, gurme ve gastronomi yazarı Eray Kılıç ve birçok sosyal medya fenomeniyle gelen Ersoy, Lisinia Doğa Merkezi'ni gezdi.
Merkezin kurucusu Öztürk Sarıca'dan bilgi alan Ersoy ve beraberindekiler, Burdur Gölü manzaralı lavanta bahçesinde bol bol fotoğraf çektirdi.
Mis kokulu lavantaların arasında dolaşan grup, buradan 350 dekarlık alana yayılan Akçaköy lavanta tarlasına geçti.
Ersoy, lavantaların arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, lavanta bahçelerini çok beğendiğini, fotoğraf çekmeye doyamadığını söyledi.
Burdur'daki lavanta bahçelerinin harika görselinin olduğunu vurgulayan Ersoy, Lisinia Doğa Merkezi'ni çok güzel bulduğunu aktardı.
"İnanılmaz bir manzara"
Ersoy, ünlülerin sosyal medya paylaşımlarıyla kentin tanıtımına katkı vermeyi amaçladıklarına işaret ederek, "Özellikle bu mevsimde insanlar gelip lavantaları görsünler. Arkamda koca bir göl ve lavantalar inanılmaz bir manzara. Bizi de 'rotahane' hesabından takip etsinler, biz olabildiğince buraların paylaşımını yapacağız. Burdur bu konuda çok şanslı." diye konuştu.
Sosyal medya sayesinde dünyaya açıldıklarına değinen Ersoy, lavanta tarlalarında görsel dekorların artırılması ve insanların daha güzel fotoğraf kareleri yakalamalarına olanak sağlanması gerektiğini belirtti.
Ersoy, lavanta bahçelerinin muhteşem bir manzarası olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Burdur'daki bu lavanta manzarası herhalde dünyanın hiçbir yerinde yok. Ancak biraz daha işi süslemekte fayda var. El birliği ile inşallah Burdur, daha çok yerli ve yabancı turist alacak. Burası bir cazibe merkezi olmalı, turistlere daha güzel şartlar sunulmalı, inşallah daha iyilerini yapacağız."
"Her yerden doğal güzellikler fışkırıyor"
Tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün de Burdur'un ekoturizm açısından ülkenin en güzel yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Açık hava müzesi gibi, her yerden doğal güzellikler fışkırıyor." dedi.
Oyuncu ve sunucu Seray Sever de kentin hem tarihi hem de doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını dile getirerek, lavantadan üretilen her türlü doğal ürünü satın aldığını, lavanta bahçelerine bayıldığını kaydetti.
Gastronomi yazarı Eray Kılıç da ceviz ezmesini, lavantalı ve haşhaşlı dondurmayı çok beğendiğini ifade ederek, göl manzaralı lavanta bahçesinde büyülendiğini anlattı.
Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın eşi Hatice Arslantaş'ın da eşlik ettiği Ersoy ve beraberindekiler, kent merkezindeki Burdur Müzesi'ni, Doğa Tarihi Müzesi'ni ve Taş Oda Konağı'nı da gezdi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.