Kovid19’a yakalanan anne ve yeni doğan bebeği tedavilerinin ardından buluştu
GÜNDEMHatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Esra Yazarlı: ”İki haftanın ardından anne ve bebeğini kavuşturabildik. Şu an her ikisi de sağlıklı” Anne Naome Gdero: ”Benim gibi Kovid19’a yakalanan bebeğime hasret kaldım. Bebeğimi göremediğim için çok üzüldüm”
HATAY (AA) CEM GENCO Hatay'da doğumdan 10 gün önce Kovid19'a yakalan anne ve sezaryenle dünyaya geldikten sonra testi pozitif çıkan bebeği, yoğun bakımdaki tedavilerinin ardından kavuştu.
Suriye'deki iç savaş nedeniyle 6 yıl önce ailesiyle Hama'dan Hatay'a gelen 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Naome Gdero hamile kaldı.
Doğumuna 10 gün kala solunum sıkıntısı şikayetiyle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvuran Gdero'nun Kovid19 testi pozitif çıktı.
Gdero'ya ilaç tedavisi uygulanabilmesi için bebeği sezaryenle alındı. Solunum sıkıntısı çeken bebeğin de yapılan PCR testinde Kovid19 olduğu belirlendi.
Anne ile bebeği, hastanede farklı bölümlerde yoğun bakımda yapılan tedavilerinin ardından buluştu.
"İki haftanın ardından anne ve bebeğini kavuşturabildik"
MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Esra Yazarlı, AA muhabirine, annenin PCR testinin pozitif çıkması üzerine bebeğin sezaryenle alındığını söyledi.
Prematüre sınırında dünyaya gelen bebeğin test sonucunun da pozitif çıktığını anlatan Yazarlı, şöyle devam etti:
"Yeni doğan bebeği yoğun bakım ünitesine aldık. Bebeğimize 24 saatin ardından yaptığımız ikinci PCR testi de pozitif çıktı. 10 günlük takip ve tetkikler sonucunda bebeğin yapılan tüm testlerde pozitif sonucu devam etti. 10 günün ardından solunum sıkıntısı biraz daha hafifleyerek tamamen ortadan kalktı. Annemiz de yaklaşık iki hafta yoğun bakımda tedavi gördü. İki haftanın ardından anne ve bebeğini kavuşturabildik. Şu an her ikisi de sağlıklı."
Anne Naome Gdero de bebeğini ilk kez kucağına alabilmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Hastalığa yakalandığım için çok üzüldüm. Benim gibi Kovid19'a yakalanan bebeğime hasret kaldım. Bebeğimi göremediğim için çok üzüldüm." dedi.
Anne Gdero, şu an hem kendisinin hem de bebeğinin hastalığı atlattığını ve çok iyi olduklarını sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.