Kovid19 nedeniyle 52 gün yoğun bakımda kalan gencin aşı olmama pişmanlığı
GÜNDEMSağlık çalışanlarına teşekkür eden Mustafa Yılmaz: ”Aşıya karşı fazla direnmiştim ve ertelemiştim. Yoğun bakıma yattığım zaman ’Kendime geldiğim an ilk olarak aşımı olacağım’ dedim”
ANTALYA (AA) Antalya'nın Alanya ilçesinde yakalandığı yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle 52 gün yoğun bakımda tedavi gören 21 yaşındaki Mustafa Yılmaz, aşı olmayı ertelemesinin pişmanlığını yaşıyor.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu edildikten sonra geçirdiği zor günlerde yanında olan doktor ve yoğun bakım hemşirelerini ziyaret eden Yılmaz, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Yılmaz, hayatında hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirterek, "Aşıya karşı fazla direnmiştim ve ertelemiştim. Yoğun bakıma yattığım zaman 'Kendime geldiğim an ilk olarak aşımı olacağım' dedim. Ama bu durum benim için çok geç bir pişmanlıktı. Hastaneden iyileşerek ayrıldığımda hayatımın farklı bir seviyesine geçtiğimi fark ettim." diye konuştu.
Yaşadığı acı tecrübeyi ve diğer hastalarda gözlemlediklerini aşı olmayan herkese anlatmak isteğini vurgulayan Yılmaz, aşının ne kadar önemli bir şey olduğunu, hayatta tutucu bir etken olduğunu çok geç olsa da öğrendiğini ifade etti.
Yılmaz, birilerinin hayata tutunmasına yardımcı olabileceğini hissettiğini belirterek, "Bir kişinin bile aşı olmasına vesile olabilirsem çok mutlu olurum. 52 günlük mücadelemde kahramanlarım doktorum ve yoğun bakım hemşirelerim oldu. Hastalar için gösterdikleri çabaları görünce şaşırıyordum. Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. O yüzden kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır." ifadelerini kullandı.
"52 gün boyunca ölümün kenarında dolaştı"
Hastanenin yoğun bakım uzmanı Dr. Uğur Altun ise hekimlerin ve sağlık çalışanlarının salgınla mücadelesinin devam ettiğini hatırlattı.
Hastaları kurtarmak için insanüstü bir gayret gösterdiklerini anlatan Altun, şöyle konuştu:
"Mustafa Yılmaz ilk geldiği dönemde Kovid19 pozitif ve hiç aşısı olmayan bir hastamdı. Çok kötü bir durumdaydı. 2. ve 3. basamak yoğun bakımda kendisini takip ettik. 52 gün boyunca ölümün kenarında dolaşan Mustafa'yı bugünlere getirdik. Çok zor günler geçirdi. Mustafa'nın taburcu olmasına hepimiz çok sevindik. Yaşının genç olmasına rağmen aşısız olması dezavantajdı."
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.