Korkuteli’nde karakılçık buğdayı ekimine başlandı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Korkuteli ilçesinde, karakılçık türü buğdayın ekimine başlandı.
Hatay'ın Amik Ovası’ndan getirilen buğday tohumlarının ekimine AK Parti Antalya milletvekilleri Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik, AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol ve Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Doç. Dr. Eda Küçüktülü katıldı.
Buğday ekimin ardından açıklamalarda bulunan Küçüktülü, Türkiye'nin toprak bakımından mucizelerle dolu olduğunu belirtti.
Atalık buğdaylarında her gün yeni bir değerin keşfedildiğine işaret eden Küçüktülü, "Yaptığımız çalışmalar karakılçık buğdayının bulgura dönüşürken içinde bulunan glütenin zararlı bileşenlerinin yüzde 90’ını kaybettiğini gösteriyor. Bu buğday bulgura dönüşürken en fazla glüteni azalan atalık buğdayımız. Aynı zamanda içinde faydalı mineral ve vitaminler bulunduruyor. Kanserin tedavisi ve önlemesinde doğru beslenme için çok önemli bir besin." diye konuştu.
Karakılçık buğdayı üzerine yürüttükleri çalışmalarda tohumun Korkuteli'nde de yetişebildiğini gördüklerini aktaran Küçüktülü,10 dönüm araziyle başladıkları ekimi milletvekili Çokal’ın desteğiyle 100 dönüme çıkardıklarını vurguladı.
Küçüktülü, sağlıklı beslenme ve karakılçık buğdayına dikkat çekmek için "doğada olanı doğadan olanla alalım" sloganıyla oyuncu Tuğçe Ersoy, Serdar Ortaç ve ilk yeni tip koronavirüs (Kovid19) dedektör köpeği "Zippo"nun yer aldığı bir tanıtım filmi de hazırladıklarını bildirdi.
Tahıl ve gluten ifadelerinin akla kanseri getirmesinin doğru olmadığına da değinen Küçüktülü, şunları kaydetti:
“Tahıllar belirli oranlarda glüten içerir anca glutenin kanser yaptığına dair elimizde veri bulunmamaktadır. Tam tersi glütensiz diyetlere yönelmek için tahıllardan uzaklaşılınca kanser ve çeşitli hastalıklar artış göstermektedir. Tüm bu bilgiler değerlendirildiğinde glütenden kaçalım derken kompleks karbonhidratların pek çok faydasından yararlanamayacağımızı görüyoruz. Gluten kanser yapmasa da zararlı bileşenler barındırıyor, az glüten alarak rahatça tahıllardan tüketme imkanımız var. Atalık buğdaylarımız bunlardan biri."
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.