© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kolombiya’da düzenlenen And Genel Kurulu’na katılan Türk heyet ikili temaslarda bulundu

ANTALYA (AA) AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal ve CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'dan oluşan Türk heyet Kolombiya'da düzenlenen And Parlamentosu Genel Kurulu'na katıldı.

Dr. Tuba Vural Çokal basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, And Dağları bölgesinde yer alan ülkelerin entegrasyonu amacıyla kurulan And Topluluğu’na bağlı, Şili, Kolombiya, Bolivya, Ekvator ve Peru’nun üye ülke olduğu And Parlamentosu’nda Türkiye gözlemci ülke olarak yer aldı.

Yaklaşık 120 milyon kişinİn temsil edildiği genel kurul oturumları öncesi düzenlenen törende İstiklal Marşı okundu.

Heyet üyeleri genel kurulda Kolombiyalı, Şilili, Bolivyalı, Ekvatorlu ve Perulu parlamenterler ile bir araya gelerek ikili temaslarda bulundu.

Heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkilerin durumu, ülkeler arası işbirliğinin arttırılması konuşuldu.

Temasları sırasında büyük bir ilgi ile karşılanan Türk heyetine Monteria Belediye Başkanı ve Valisi tarafından şehrin anahtarı verilerek, heyette yer alan isimler şehrin fahri hemşehrisi ilan edildi.

Bogota Büyükelçisi Ece Öztürk'ü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) ve Maarif Vakfı'nın Kolombiya ofislerini ziyaret eden heyet And Parlamentosu'nun Kadın ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi toplantısına da katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Milletvekili Çokal, ziyarette Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha gördüklerini bildirdi.

Çokal, uluslararası bir organizasyonda milli marşı duymanın gururunu yaşadığını belirterek, “Ülkemizden 10 bin kilometre uzakta milli marşımızın önemli bir organizasyonda çalınması bize gurur verdi. Hep birlikte marşımıza heyecan ve coşkuyla eşlik ettik. Burada bulunduğumuz süre içinde Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde ne kadar etkin, devletler için değerli ve önemli olduğunu bir kez daha gördük. Ülkemizin geldiği bu konum için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, büyükelçilerimize, ülkemizin güzide kurumları TİKA ve Maarif Vakfı'na teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER