© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz’e memleketi Antalya’da coşkulu karşılama

Ali Gürbüz: ”Memleketime altın kemerle geldiğim için çok mutluyum, gururluyum”

ANTALYA (AA) 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, memleketi Antalya'da coşkuyla karşılandı.

Gürbüz için Antalya girişindeki Kepez Seyir Terası'nda davul ve zurnalı karşılama töreni düzenlendi.

Burada kendisini bekleyenleri selamlayan Gürbüz, sevgi gösterisi bulunanlarla fotoğraf çektirdi. Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, başpehlivanlığı Antalyalılara hediye ettiğini söyledi.

Kendisine destek verenlere teşekkür eden Gürbüz, "Memleketime altın kemerle geldiğim için çok mutluyum, gururluyum." dedi.

Bugünden itibaren Kırkpınar'a yeniden hazırlanmaya başlayacağını vurgulayan Gürbüz, "Altın kemeri babamın mezarına götüreceğim. Ancak asıl önemli olan seneye de başpehlivanlığı kazanıp, altın kemerin ebedi sahipliğini hak etmek. Antalya'dan Kırkpınar'da ilk kürsüyü dedem yaptı. İlk başpehlivanlığı ise babam getirdi. Sonrasında Antalya güreşi büyük ivme kazandı. Bunda dedemin ve babamın büyük emeği var. Ben de bunu altın kemerin ebedi sahibi olarak taçlandırmak istiyorum." diye konuştu.

Edirne'de fayton ile kaza geçirdiklerini de anımsatan Gürbüz, "Bana bir şey olmadı ama yanımdaki 2 kişi hafif yaralandı. Verilmiş sadakamız varmış." ifadelerini kullandı.

Gürbüz, ardından araç konvoyuyla vatandaşları selamlayarak şehir turu attı.


İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER