© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kilo vermek için başladı milli takıma seçildi

Boksör Sema Üçyıldız: ”Hedefim Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak”

HATAY (AA) CEM GENCO Hatay'da fazla kilolarından kurtulmak ve öz güven eksikliğini gidermek için 2 yıl önce boksa başlayan Sema Üçyıldız, elde ettiği başarılarla milli takıma davet edilmenin mutluğunu yaşıyor.

Kiloları nedeniyle içine kapanık olan Sema Üçyıldız, boksla ilgilenen ablasının tavsiyesiyle 2 yıl önce spor yapmaya başladı. Hem kilo vermek hem de arkadaş edinmek amacıyla başladığı boksta her geçen gün kendini geliştiren 17 yaşındaki Sema, 126 kilodan 106 kiloya kadar düştü.

Kısa zamanda verdiği kilolar ve elde ettiği başarılarla kendine olan güveni artan Sema, 31 Ocak6 Şubat'ta Adana'da gerçekleştirilen Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda +81 kiloda Türkiye birinciliği elde etti.

Kazandığı başarıyla dikkati çeken Sema, milli takım kampına davet edildi.


"Hedefim Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya"

Sema Üçyıldız, AA muhabirine, boks sayesinde hayatının daha güzel hale geldiğini söyledi. Yaklaşık iki yıldır boks yaptığını aktaran Sema, şöyle konuştu:

"Bu spora başlamadan önce kendime olan güvenim yoktu. İnsanlarla olan iletişimim çok zordu. Bir gün ablam, 'Gel seni de götüreyim, hem kilo verirsin hem de öğrenirsin.' dedi. Bulunduğum ortamı çok sevdim ve o günden bu yana hep devam ettim. Çalışmalarımızı çok sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay yapılan turnuvada +81 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Milli takım kampına çağırıldım, bu çok güzel bir gurur. Öncesinde çok değişik bir hayat yaşarken, şu an bunları yaşamak oldukça sevindirici bir duygu. Hedefim Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak."

Antrenör Cemal Dağlıoğlu da Sema'nın katıldığı ilk resmi müsabakada derece elde ettiğini belirtti.

Sema'nın çok çalışarak her geçen gün kendini daha da geliştirdiğini anlatan Dağlıoğlu, "Geçtiğimiz hafta sporcumuza milli takım kampına katılma daveti geldi. Orada başarılı olur ve milli takım kampında performansını yükseltebilirse bu yıl İtalya'da gerçekleştirilecek Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil etme şansına sahip olacak." diye konuştu.

Dağlıoğlu, Sema'nın çalışma azmiyle çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER