Kaş’ta restore edilen Süleyman Çavuş Camisi ibadete açıldı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Kaş ilçesinde, "Süleyman Çavuş" diye tanınan hayırsever Süleyman Yıldırım tarafından 1932'de taş ve ahşap mimari tarzında inşa ettirilen Süleyman Çavuş Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açıldı.
Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kaş Belediyesince aslına uygun restore edilen caminin açılışına AK Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik, Atay Uslu, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ile vatandaşlar katıldı.
Milletvekili Çelik, camileri restore etmenin inançları ve milli görevleri olduğunu belirterek, "Bu görevimizi de en iyi şekilde yapacağız. Bu restorasyonlar, eserler, bizim kimliğimiz açısından çok önemli." dedi.
Milletvekili Uslu ise Belediye Başkanı Ulutaş'ın başarılı işler ortaya koyduğunu ve kendisine teşekkür ettiğini ifade etti.
Kaş tarihini ayağa kaldırma anlamında farklı çalışmalar yaptıklarını belirten Uslu, "Yapmaya da devam edeceğiz. Onlardan biri Patara. Cumhurbaşkanımız Patara yılı ilan ettikten sonra oradaki medeniyetin, tarihin, ayağa kaldırılması anlamında çok güzel çalışmalar yapılıyor. Tiyatronun ayağa kaldırılması, karşılama merkezinin yapılması ve Sultan Abdülhamit Han Telsiz Telgraf Müzesi'nin yapılması çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.
Kaymakam Yazıcı, Türk milletinin tarihi boyunca nice abideler diktiğini, İslamiyet'i en güzel semboller ve mabetlerle nesillere aktardığını ifade ederek, restorasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Başkan Ulutaş ise 1881 yılında yapılan Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini sergileyen Kalkan Lami Bey Camisi'nin de eş zamanlı restore edildiğini kaydetti.
Bu mirasın gelecek kuşaklara taşınmasının önemli olduğunu dile getiren Ulutaş, "Hem geçmişimize sahip çıkacağız hem de bugünü önemsiyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından cami dualar eşliğinde açıldı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.