© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kaş’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

ANTALYA (AA) Kaş ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, muhtarlar adına Çeşme Mahallesi Muhtarı Mahir Akkuş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Kaş Belediyesince İnceboğaz Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda muhtarlara yemek ikram edildi, hediye verildi.

Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, yaptığı konuşmada, muhtarların gününü tebrik etti.

Muhtarlığın çok eski, köklü, kadim bir sistem olduğunu belirten Kaymakam Öztürk, “Yaklaşık 150 yıldan beri yerinden demokrasinin en güzel örneklerinden birini bu ülkede veriyoruz. Köy muhtarlığı, köy derneği, ihtiyar heyeti, bugün dünyada eşi benzeri olmayan bir sistemdir. Aynı zamanda yerinden demokrasinin, halkın kendi kendini yönetmesinin iradesidir. Kamu görevlerinin yeknesak şekilde yürümesini kolaylaştıran bir sistemdir. Muhtarlar bizim için vatandaşla devlet arasında ara bulucudur." ifadelerini kullandı.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da muhtarların gününü kutlayarak, “Nice Muhtarlar Günü toplantılarında, merasimlerinde bir araya gelmeyi diliyorum.” dedi.

Kaş Belediyesi olarak, 54 mahalleye diğer kamu kurumlarıyla beraber ihtiyaçlar nispetinde, kaynaklar ölçüsünde eşit şekilde hizmetler götürdüklerini ifade eden Ulutaş, şöyle devam etti:

"Tüm muhtarlarımızın tek gayesi, isteği var, mahallesine bir hizmet gelmesi ve orada vatandaşın memnuniyetini sağlamak. Bunun için muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlık görevini yapmış, ebediyete irtihal etmiş muhtarlarımızı rahmetle anıyorum. Bugün vazife yapan, mahallesine, mezrasına hizmet eden tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum."

Çeşme Mahallesi Muhtarı Mahir Akkuş ise güne katılan protokol üyelerine ve muhtarlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Öztürk ve Başkan Ulutaş, günün anısına muhtarlara hediye verdi.

Programa, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstan da katıldı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER