© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta iki aile arasındaki husumetin bitmesi davul zurnayla kutlandı

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki husumetli aileler, davul zurnayla barışı kutladı.

Davul ve zurna çalarak geçimlerini sağlayan Göçgünler ve Kara ailelerinin arasında yaklaşık 5 yıl önce çıkan kavganın ardından husumet başladı.

Gazeteci Yener Atlı ve bazı sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin araya girmesiyle aileler husumete son vermeyi kabul etti.

Kentteki özel bir düğün salonunda toplanan ve barış yemeği yiyen aile büyükleri yemeğin ardından birbirlerine sarıldı.

Daha sonra salona getirdikleri davul ve zurnaları beraber çalan aile fertleri, husumetin bitmesini kutladı.

İki ailenin barışmasına öncülük eden Atlı, gazetecilere, iki aile arasındaki husumetin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Atlı, "Ben bu iki aileyle bir araya geldim. İkisi de Abdal Halil Ağa Derneği'nin kurucu ve yöneticileri. Ben iki grupla bir araya gelerek kendilerine konuyu anlattım. 'Bir barış yapalım. Çok önemli bir şey yok, namus meselesi yok. Arada kırgınlık var.' dedim. Aslında aileler akrabalar. İki tarafta Kahramanmaraş'ın belli başlı herkesin tanıdığı davul zurna ekipleri. Biz de buna bir vesile olalım dedik. İki grup da sağ olsun bizi kırmadılar. Böylece bir araya geldik hep beraber bir yemek yedik." diye konuştu.

Düğün salonunun işletmecisi Fatih Koçak, böyle güzel bir işe vesile oldukları için mutlu olduklarını kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER