Kahramanmaraş’ta gönüllü kamu personelleri vatandaşları dinledi
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Ekinözü ilçesinde kaymakamlık bünyesinde oluşturulan özel ekip, ilçe genelindeki tüm evleri dolaşarak vatandaşları dinledi.
Kaymakamlık öncülüğünde gönüllü kamu personellerinden oluşan 6 kişilik ekip, 21 mahalle ve 77 mezrada ziyaretler gerçekleştirin vatandaşların talep ve önerilerini toplayarak rapor haline getirdi.
Kaymakam Abdulhamit Bağış, AA muhabirine, yaklaşık iki ay önce göreve başladığı ilçede bütün vatandaşlara ulaşmak için böyle bir yönteme başvurduğunu söyledi.
Vatandaşın kaymakamlığa ulaşmadan sorunlarının çözülemeyeceğini gibi bir algısı olduğunu anlatan Bağış, şunları kaydetti:
"Biz bu algıyı yıkmak ve yerinde bir durum tespiti yapmak için öğretmen, sağlıkçı ve din görevlilerinden oluşan bir komisyon kurduk. Bütün bu kuruları tercih etmemizin sebebi vatandaşa en çok dokunan bütün paydaşları harekete geçirme amacı içerisinde olduk. Vatandaşlara açıkçası şu mesajı vermiş olduk. Biz size geliriz, yani devletin gerektiğinde en ücra köşede yaşayan bir vatandaşa da ulaşıp hane ziyareti yapabileceğini göstermiş olduk. Bu anlamda bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum, çok zor bir işi başardılar."
İmkanlar doğrultunda büyük oranda talepleri karşıladıklarını belirten Bağış, vatandaşlardan olumlu dönüş aldıklarını aktardı.
Ekipteki hemşire Zehra Kurt da böyle bir çalışmada yer alanın gururunu yaşadığını bildirdi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği
SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.
Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı
Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.