© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta binlerce ton atık madde ekonomiye kazandırılıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde hurdacıların topladığı binlerce ton atık madde ekonomiye kazandırıldı.

Çöplerden toplanan maddeleri ayrıştırarak ekonomiye kazandıran Ali Ceren, AA muhabirine, ekonomik değere sahip atıkların onlarca kişinin geçim kaynağını oluşturduğunu belirtti.

Hurdacılar tarafından tesise getirilen malzemelerin sınıflandırılmasının ardından ayrıştırıldığını daha sonrada preslendiğini aktaran Ceren, elde edilen kağıtların Kahramanmaraş'a plastiklerin Adana'ya demir ve çelik ürünlerinin ise İskenderun Demir Çelik Fabrikası'na gönderildiğini söyledi.

Elde ettikleri malzemeleri başta Kahramanmaraş, İskenderun ve Adana olmak üzere İstanbul ve Ankara'daki fabrikalara gönderdiklerini aktaran Ceren, vatandaşlardan atık malzemeleri yakmamalarını bunun yerine geri dönüşüm merkezlerine göndermelerini istedi.

Ceren, atık maddelerin geri dönüşüme kazandırılmasıyla, ağaçların korunduğunu ve çevre kirliliğinin de önlendiğini söyledi.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy da geri dönüşümün son dönemlerde daha da ön plana çıktığını ifade etti.

Geri dönüşümle birlikte hem çevrenin korunduğunu, hem de ekonomiye önemli katkılar sağlandığını aktaran Paksoy, toplanan atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılmasının ülke için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, "Elbistan'daki geri dönüşüm tesislerinde her yıl binlerce ton atık malzeme geri dönüşüme kazandırılıyor." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER