Kahramanmaraş'ta Jandarma, "Trafik Dedektifleri"ni yetiştiriyor!
GÜNDEMKahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Ekipleri tarafından "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında, Jandarma sorumluluk alanındaki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik seminerler veriyor.
Türkiye'de yaşanan trafik kazalarında yılda ortalama 7 bin 500 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 300 bin vatandaşın ise yaralandığını bildiren yetkililer, trafik kazalarının en aza indirilebilmesinin ve sorunun kalıcı olarak çözülmesinin eğitimden geçtiğini vurguladı.
Eğitimlerde, özellikle kazalardaki ölüm ve yaralanma olaylarının azaltılabilmesi için emniyet kemerinin ve hız kurallarına uymanın önemi üzerinde duruluyor. Yapılan araştırmalarda emniyet kemeri takmanın ölümleri %45, yaralanmaları ise %55 oranında azalttığını ortaya çıkardığını bildiren yetkililer, bu hususun öneminin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için emniyet kemeri takılmış, özel olarak yaptırılan sandalye üzerine oturtulan öğrencinin öne doğru ittirilmesiyle nasıl savrulduğunu ve emniyet kemerinin savrulan kişiyi nasıl tuttuğunu uygulamalı olarak gösterip anlatıyor.
Jandarma Trafik ekiplerinin il genelinde seminer faaliyetlerine eğitim dönemi süresince devam edileceği bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.