© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta 18. Hartlap Şalvar Güreş Müsabakaları başladı

Gürcistan ve 27 ilden 426 sporcunun katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ta düzenlenen 18. Hartlap Şalvar Güreş Müsabakaları başladı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünce Onikişubat ilçesi Hartlap Mahallesi'nde gerçekleştirilen festivale Gürcistan ve 27 ilden 426 sporcu katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, unutulmaya yüz tutan ata sporlarının tekrar gençler tarafından benimsenmesi adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Hem yurt içinden hem de yurt dışından katılımların olduğunu aktaran Hopur, etkinliğe gençlerin yoğun ilgi göstermesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Bu tür etkinlikleri her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini ifade eden Hopur, "Bir yandan yeni sporcularımız yetişirken, diğer yandan dünya şampiyonalarına sporcular hazırlıyoruz. Kahramanmaraş'ın güreş festivallerindeki yeri her zaman ayrıdır. Bugün ki mücadelede yine kazanan her zaman olduğu gibi gençlerimiz olacak ve dostluk kazanacaktır." diye konuştu.

Bugün tamamlanması planlanan müsabakalar sonunda dereceye girenlere ödülleri verilecek.


İlginizi Çekebilir

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

TÜM HABERLER