© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’a gelenler kentin adıyla özdeşleşmiş dondurmasını yemeden dönmüyor

Kahramanmaraş Lokantacılar, Pastacılar ve Dondurmacılar Odası Başkanı Erdal Kanbur: ”Turistler kente geldiği zaman onların istediği ürünü ve damak tadını sunmak bizleri mutlu ediyor” Azerbaycan’dan kenti gezmeye gelen Hasan Guliyev: ”Maraş dondurması çok güzel. Kendine has tadı var”

KAHRAMANMARAŞ (AA) TUNAHAN AKGÜN Doğal güzellikleriyle adından söz ettiren, edebiyat ve gastronomi alanında da öne çıkan Kahramanmaraş'ı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler, kentin adıyla özdeşleşmiş dondurmasını yemeden ayrılmıyor.

Tarihi değerleri, kadim gelenekleriyle her yıl çok sayıda turisti ağırlayan kentte, keçi sütü, şeker ve salep bitkisinin kıvam verilmesiyle ortaya çıkan, ustasının fıçıda dövmesiyle lezzeti katlanarak artan Maraş dondurması, şehri ziyaret edenlerin favori lezzetleri arasında yer alıyor.

Kahramanmaraş'ın adeta sembolü haline gelen dondurma, aroması, parlak beyaz rengi ve benzersiz tadıyla ziyaretçileri cezbediyor.

Türkiye ve dünyanın çeşitli kentlerinden Kahramanmaraş'a gelen turistler, ünü dünyaya yayılan dondurmayı mutlaka tadıyor.

Kahramanmaraş Lokantacılar, Pastacılar ve Dondurmacılar Odası Başkanı Erdal Kanbur, AA muhabirine, Maraş dondurmasının çok sayıda kişinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer aldığını söyledi.

Benzersiz lezzetin doğallığıyla dikkati çektiğini anlatan Kanbur, turistlerin Maraş dondurmasına hayran kaldığını belirtti.

Kanbur, dondurmanın kentin en önemli markası olduğuna işaret ederek, "Kademeli normalleşme dönemiyle kentimizde yoğunluk başladı. İlerleyen günlerde yurt dışından misafirlerimiz de gelecek. İnsanlar uzun zamandır evlerinde kaldı. Bunun etkisiyle kente gelenlerin artmasını bekliyoruz." dedi.

Maraş dondurmasının alanında çok farklı bir yere sahip olduğunun altını çizen Kanbur, havanın ısınmaya başlamasıyla da talebin artmasını beklediklerini dile getirdi.

"Dünyanın neresinde olursa olsun o tutku, o damak tadı insanı buraya çekiyor." diyen Kanbur, şunları kaydetti:

"Turistler kente geldiği zaman onların istediği ürünü ve damak tadını sunmak bizleri mutlu ediyor. Biz de bu arada geleneklerimizi sergiliyoruz. Önemli olan damak tadı. O damak tadı, insanları kilometrelerce yoldan buraya getiriyor."

Kanbur, Kahramanmaraşlı dondurmacıların yeni tip koronavirüsle mücadele tedbirleri çerçevesinde hizmet verdiğini aktardı.

"Kendine has tadı var"

Arkadaşlarıyla Azerbaycan'dan kentin doğal ve tarihi güzelliklerini gezmeye gelen Hasan Guliyev de Maraş dondurmasının tadı ve aromasıyla diğer dondurmalardan ayrıldığını vurguladı.

Maraş dondurmasının dünya markası olduğunu ifade eden Guliyev, "Maraş dondurması çok güzel. Kendine has tadı var. O yüzden herkese tavsiye ederim, çok güzel. Sırf bu dondurma için dünyanın öbür ucundan gelinip, bakılır. Gelmeyen bin pişman." dedi.

Balıkesir'den ailesiyle gelen Gözde Güvenen ise yaz aylarının vazgeçilmez lezzetinin Maraş dondurması olduğunu vurguladı.

Kırklareli'nden geliniyle kenti ziyaret eden Fethiye Onuk, gezmek ve Maraş dondurmasını yerinde tatmak için geldiklerini söyledi.

Kayseri'den Hakan Tuncer de dondurma bahanesiyle kentin bütün lezzetlerini keşfettiklerini anlatarak, Kahramanmaraş'ın değerleriyle Anadolu kokan bir yer olduğunu kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER