© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi kışa hazır

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sığınmacıların misafir edildiği merkez, bakım ve onarımlar yapılarak kış koşullarına uygun hale getirildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) İZZET MAZI Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan sığınmacıların barındığı Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezinde kış hazırlıkları tamamlandı.

Eğitim, sağlık, spor ve sosyal donatılar gibi birçok hizmetin verildiği merkezde, yaklaşan kış nedeniyle Valilik koordinesinde İl Göç İdaresi Müdürlüğünce çalışmalar yapılıyor.

Okullar, hastane, oyun parkları, market, su deposu, atık su arıtma tesisi, lojistik depo ve spor alanlarında yeni tip koronavirüs (Kovid19) tedbirlerine uygun çalışma yapan uzman ekipler, konteynerlerin kapı ve pencerelerini de bakımdan geçirdi.

Ekipler, daha önce dağıtılan ısıtıcıların onarımını da yaptı.

Kamp yönetimi tarafından hastane ve sağlık ocakları iyileştirme çalışmalarıyla kış şartlarına uygun hale getirilirken, ihtiyaç sahibi bazı ailelere battaniye ve kışlık kumanya desteğinde bulunuldu.

"İnsanın vatanı gibisi yok"

Merkezde kalan Ensaf Derviş, AA muhabirine, yaklaşan kış nedeniyle kamp yönetimi tarafından her türlü desteğin sağlandığını söyledi.

Görevlilerin kendileriyle yakından ilgilendiğini, elektrik ve su tesisatlarının bakımlarının yapıldığını aktaran Derviş, "Allah hepsinden razı olsun, battaniyelerimizi ve sobalarımızı getirdiler. Hastaneye ne zaman gitsek iyi muamele görüyoruz, ilaçlarımıza kadar veriyorlar." dedi.

Derviş, Türkiye'yi ikinci vatanları olarak gördüklerini ve her zaman minnettar olduklarını belirterek, "Türkiye bizim ikinci evimizdir ama insanın vatanı gibisi yok. Allah, Türk insanının yardımcısı olsun. İnşallah bu savaş biter, vatanımıza döneriz. Türkiye ve Suriye birdir. Türk milletinden Allah razı olsun. Allah ümmetin selamet kapısını açar da biz de bir an önce yuvamıza döneriz." diye konuştu.

Bayırbucak Türkmeni Muzaffer Kerkük'ten Türkiye'ye teşekkür

Muzaffer Kerkük de Bayırbucak Türkmenlerinden olduğunu, savaşın şiddetinin artmasıyla mecburen sınıra geldiklerini ve güvenlik güçlerince Türkiye'ye getirildiklerini anlattı.

Türkiye'nin sınır kapılarını açıp savaş mağdurlarını bağrına bastığını dile getiren Kerkük, "Burada her türlü hizmeti alıyoruz. Türk hükümetine duacıyız ancak vatanımızı çok özledik. Burada yememiz, içmemiz, okulumuz, giyim hepsi Allah razı olsun çok temiz ama bir gün inşallah vatanımızda savaş durursa döneriz." ifadelerini kullandı.

Hatice Amed de savaş nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini ve Kahramanmaraş'a yerleştirildiklerini kaydederek, ülkesini ve geride bıraktıklarını çok özlediğini, kavuşmak için hep dua ettiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER