© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş 9. ArGe Proje Pazarı yarışması sonuçlandı

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) iş birliğiyle düzenlenen 9. ArGe Proje Pazarı yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

KMTSO Mehmet Balduk Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan KSÜ Rektörü Niyazi Can, sanayi ile üniversite iş birliğinin yeni bir örneğini yarışmada hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerin hazırladığı projelerle bilim ve teknolojiye katkı sağladığını belirten Can, şu değerlendirmede bulundu:

"Öğrencilerimizin derslerde kazandığı bilgi, becerileri kendi düşünce ve yaratıcılıklarını katarak teknolojiye yeni prototip üretme çabalarının ürünlerini burada görüyoruz. Her yıl bu proje pazarını KMTSO iş birliğinde gerçekleştiriyoruz. Bu projelerin bir kısmı ulusal ve uluslararası yarışmalarda gönderilecek. TEKNOFEST yarışmalarına katılacak. Bu projelerin bir kısmının ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alabileceğini düşünüyoruz. Burada uzman ve hocalarımızla yaptığımız izlenim ve gözlemler bu projelerin çok başarılı olduğunu gösteriyor. Üniversitemizin teknoloji firmaları ve Kahramanmaraş'taki sanayi sektörüyle işbirlikleri devam edecek. Protokoller çerçevesinde öğrencilerimizin araştırmalarının temel dayanağı piyasanın ihtiyacı ve sorunları olacaktır."

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu da öğrencileri sanayici ve iş adamlarıyla buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Gerçekleştirilen etkinlikle hem sanayiciye hem de öğrenciye kendini tanıtma fırsatı sunduklarını belirten Balcıoğlu, "Amacımız yeni projelerin hayata geçirilmesi. Raflarda, dosyalarda kalmaması. Burada öğrencilerimizin çalışmalarını sanayici ile buluşturuyoruz. Burada öğrencilerimizin yaptığı projeler küçük ve basit değişiklilerle sanayide bizim çok işimize yarayacak. Üretimimizi, kontrolümüzü, kalitemizi arttıracak. Sayımızı ve verimliliğimizi arttıracak. Bununla ilgili hem sanayicinin hem de öğrencilerin kendilerini tanıtma fırsatı veriyoruz. Projelerin tanıtılması, anlatılması ve önlerinin açılmasını sağlıyoruz. Yeni şeyler yapılsın, hayat daha kolaylaşsın istiyoruz. İnsan sağlığı ve yaşamına katkı sağlayacak birçok proje var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 41 proje arasında projesi birinci seçilen Elif Kahraman ve Muhammed Bekmezci'ye, ikinci olan Mehmet Cumhur Gaygılı'ya ve üçüncü olan Kubilay Sünnetçi'ye ödülleri verildi.


İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER