Kadınlar el emeği ürünlerle aile ekonomisine katkıda bulunuyor
GÜNDEMMersin’de hediyelik eşya yaparak satan kadınlar, elde ettikleri gelirle hem emeklerinin karşılığını almanın hem de ailelerine destek olabilmenin mutluluğunu yaşıyor Yüksel Bademsoy: ”Burada geçimini sağlayanların yanı sıra ailesine destek olan kadınlar da var, terapi olarak kendilerine katkı sunanlar da var. Kendimiz üretip, satıyoruz, bu güzel bir şey” Raziye Yalçın: ”Boş durmamak, zamanımı iyi değerlendirmek ve aile bütçemize katkı sunmak için el sanatlarıyla uğraşmaya başladım”
MERSİN (AA) MUSTAFA ÜNAL UYSAL Mersin'de kimi aile bütçesine katkıda bulunmak kimi de boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla hediyelik eşya yapan kadınlar, el emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor.
Kadınlar evlerinde yaptıkları çantadan, cüzdana, süs eşyalarından tablolara ve oyuncaklara kadar sayısız ürünü, Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda kurulan stantlarda tüketiciye sunma imkanı buluyor.
Yılbaşı konseptli hediyelik eşyalar da yapan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
"Kendimiz üretip, kendimiz satıyoruz"
Kadınlardan Yüksel Bademsoy, AA muhabirine, şu an stantlarında ağırlıklı olarak yılbaşı için hazırladıkları hediyelik eşyaların bulunduğunu söyledi.
Kadınların el emeğiyle hazırlanmış çok güzel ürünleri satışa sunduklarını aktaran Bademsoy, "Burada geçimini sağlayanların yanı sıra ailesine destek olan kadınlar da var, terapi olarak kendilerine katkı sunanlar da var. Kendimiz üretip, satıyoruz, bu güzel bir şey." dedi.
"Çocuğumu okuttum, meslek sahibi yaptım"
Raziye Yalçın da emekli olduktan sonra zamanını değerlendirmek için hediyelik eşya yapmaya başladığını anlattı.
Yılbaşı öncesi birçok hediyelik ürün hazırlayarak satışa sunduğunu aktaran Yalçın, çalışmalarıyla aile bütçesine katkıda bulunmanın gururunu yaşadığını söyledi.
Keçe kullanarak çanta, cüzdan gibi birçok ürün yaptığını dile getiren Yalçın, "Boş durmamak, zamanımı iyi değerlendirmek ve aile bütçemize katkı sunmak için el sanatlarıyla uğraşmaya başladım. El emeğine dayanan birçok ürün yapıyorum. Burada yaptığımla çocuğumu okuttum, meslek sahibi yaptım." diye konuştu.
Yalçın, hediye alacakları el emeğiyle yapılmış birbirinden güzel ve ucuz ürünlerin bulunduğu stantlarına beklediklerini aktardı.
Sevim Yapsaklı ise aile bütçesine destek olmak amacıyla hazırladığı hediyelik eşyaları sattığını, bundan dolayı da çok mutlu olduğunu söyledi.
Tülin Evren de emekleriyle ortaya çıkardıkları hediyelik eşyaların çok kıymetli olduğunu belirterek, satışlarının iyi olduğunu kaydetti.
İlginizi Çekebilir
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.
Çimko, Halep’te Yeni Entegre Çimento Fabrikası Yatırımını Hayata Geçirmeye Hazırlanıyor
SANKO Holding bünyesinde faaliyet gösteren yapı malzemeleri sektörünün öncü şirketlerinden Çimko, Suriye’nin Halep kentinde yaklaşık 200 milyon dolara varan değerde entegre çimento fabrikası yatırımı gerçekleştiriyor.
Şehitkamil’den Dülük Antik Kenti İçin Viyana Çıkarması! Mithras Tapınağı Dünya Gündeminde
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte, Dülük Antik Kenti kazıları ve Mithras Tapınağı’nın uluslararası tanıtımı kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen “Global Gods in Local Contexts” başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Yılmaz, Avusturya halkını Dülük Antik Kenti’ni yerinde görmeye davet etti.