© Haber Hanesi 2014 - 2025

KSÜ VE KMTSO ARASINDA YENİ PROTOKOL İMZALANDI

KSÜ’de Mühendislik Eğitiminde Yeni Dönem: KSÜ ve KMTSO Arasında Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajı İşbirliği Protokolü İmzalandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğiyle Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin akademik eğitimlerinin son yılında işletmelerde Uygulamalı Mühendislik Eğitim Stajı yapmalarına yönelik işbirliği protokol imzalandı.

 

Üniversitemiz Rektörü, Prof. Dr. Niyazi Can ve KMTSO Başkanı Serdar Zabun’un katılımlarıyla Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak, Prof. Dr. Kadir Saltalı, Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve Genel Sekreter Mithat Karaaslan hazır bulundu.

 

KMTSO ile her düzeyde işbirliklerinin devam ettiğini ifade eden Rektör Can, imzalanan protokol kapsamında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin stajlarını daha işlevsel bir şekilde gerçekleştireceklerini belirtti. Üniversite ve firmaların güçlü işbirliğiyle akademik eğitimini en iyi şekilde alan öğrencilerin sahaya hâkim nitelikli mühendisler olarak yetiştirilmelerinin sağlanacağını söyledi.

 

“Uygulamalı Mühendislik Eğitim Stajı öğrencilerimizin sahaya hâkimiyetine sağlayacağı katkılarla istihdam edilebilirliklerini arttıracaktır. Ayrıca firmalar ve öğrencilerin staj süresince kuracakları ilişkinin kariyer yaşamları için bir basamak olacağını düşünüyorum.” diyen Rektör Can, öğrencilere verilen bu değerli destek için KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve firma temsilcilerine teşekkür etti.

 

KMTSO Başkanı Serdar Zabun ise KSÜ ile işbirliklerinin artarak devem edeceğini belirterek, Uygulamalı Mühendislik Eğitim Stajının öğrencilerin meslek alanlarına ilişkin sektördeki güncel gelişmeleri yerinde görmeleri açısından verimli bir süreç olacağını ifade etti.

Protokol kapsamında KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde eğitim gören öğrenciler mühendislik eğitimlerinin 8. döneminin tamamını işletmelerde stajla geçirecekler.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER