KMAGC’DEN “IŞIKLI TOSUN BABA”YA KINAMA!
GÜNDEMKahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti (KMAGC) Yönetimi “Kahramanmaraşlı Işıklı Tosun Baba” lakabıyla bilinen ve sosyal medya üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yeniden aday gösterilmemesini sert bir dille eleştirip gelen tepkiler üzerine “Medya Beni kullandı” ifadeler kullanarak basın mensuplarını hedef göstermesine sert tepki gösterdi.
Kahramanmaraş’ta “Işıklı Tosun Baba” lakaplı Mehmet Ağgürbüz’ün son günlerde sosyal medya üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmemesine tepki amaçlı bir video paylaşıp Başkan Erkoç’un hizmet adamı olduğunu ve AK Parti Yönetimi tarafından haksızlık yapıldığını bunu yapanların başında da AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın geldiğini sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.
Paylaştığı videonun büyük tepki çekmesinin ardından tekrar bir video daha paylaşarak kamuoyundan özür dilemiş ve medyanın kendisini gaza getirdiğini iddia etmişti.
Bu ifadelerinin ardından Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti “Işıklı Tosun Baba” lakaplı Mehmet Ağgürbüz’ün bu mesnetsiz ifadelerini sert tepki gösterdi.
“KAHRAMANMARAŞ AKDENİZ GAZETECİLER CEMİYETİ OLARAK ŞİDDETLE KINIYORUZ”
KMAGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama şu şekilde; “Işıklı Tosun Baba lakaplı Mehmet Ağgürbüz’ün sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla Kahramanmaraş’ta AK Parti Yönetimi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un ve AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın adını kullanarak sosyal medyada suni gündem yaratmaya çalışmıştır.
Gelen tepkiler üzerine yayınladığı görüntülerin arkasında durmak yerine Kahramanmaraş’ta her türlü zor şartlar altında memleketini düşünerek görev yapan basın mensuplarına töhmet altında bırakan “Işıklı Tosun Baba” lakaplı Ağgürbüz’ü Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz.
Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti olarak Basın mensupları arkadaşlarımıza yapılacak her türlü girişimin karşısında olacağımızı, yöneticilerin bu şahıslara bundan sonraki süreçlerde prim verilmemesini temenni ediyoruz.”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.