KAMEK'TEN EBRU SERGİSİ
GÜNDEM
KAMEK'TEN EBRU SERGİSİ
Kısa adı KAMEK olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları’na katılan kursiyerlerin yaptığı eserlerin sergilendiği Ebru Sanatı Resim Sergisi açıldı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılışına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile kursiyerlerin katıldığı Ebru Sanatı Sergisi üç gün boyunca açık kalacak.
Sergi açılışının ardından bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Züver Çetinkaya: “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz ilk günden beri Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğümüzle beraber birçok kursiyerimize değişik alanlarda kurslar verdik. Bu kursları vermemizdeki amacımız vatandaşlarımızın el ve mesleki becerilerini geliştirmek olduğu gibi aynı zamanda sanat alanında da vatandaşlarımızın becerilerini geliştirmeye yönelik kadim medeniyetimizin süregelen birçok sanat dalını devam ettirmek adına birçok kursları düzenliyoruz.
Bugün de 40 kursiyerimizin üç aylık süre zarfında yaptıkları çalışmalardan ortaya çıkardıkları eserler içerisinde seçilen 70 eserin sergisini açtık. Burada gördük ki Ebru Sanatı ile birlikte Tezhip, Hat ve Kat’ı sanatını harmanlayarak güzel bir sergi ortaya çıkarmışlar. Bu kursiyer arkadaşlarımız profesyonel olmamalarına rağmen hakikaten çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Üstelik bazı eserlerde yine tek kursiyer tarafından yapılmak üzere Ebru Sanatı, Hat Sanatı ve Tezhip Sanatı hepsi aynı eserde birleşmiş. Bu anlamda bu kursumuz çok yönlü bir kurs olmuş. Normalde her sanat için ayrı bir kurs düzenliyoruz ama burada arkadaşlarımız sanatların tamamını icra ederek çok farklı eserler ortaya koymuşlar bundan dolayı hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da hem kadim medeniyetimizin sanatlarını gelecek kuşaklara aktarmak adına hem de insanlarımızın mesleki ve el becerilerini geliştirme adına bu tür kurslarımız devam edecek.
Kursumuza katılarak bu eserleri meydana getiren tüm kursiyerlerimize ve hocamıza çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Açıklama sonrası Genel Sekreter Çetinkaya, kursiyerlere katılım belgelerini takdim ederek hepsine ayrı ayrı teşekkür edip, başarılar diledi.
Şehitkamil’de Yaz Coşkusu Başladı: "Yaz Bizim, Oyun Bizim" Çocuklarla Buluşuyor
Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Yaz Bizim, Oyun Bizim" projesi, yaz tatilini çocuklar için eğlence, oyun ve mutluluk dolu anlara dönüştürüyor.
Çimko’nun Sürdürülebilirlik Raporu Dünyanın En İyileri Arasında Yer Aldı
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu, LACP 2025/26 Inspire Awards’ta 100 üzerinden 99 puan alarak Platinum Ödül’e layık görüldü. Rapor, dünya genelindeki en iyi çalışmalar sıralamasında 14. sırada yer aldı.
Milletvekili Zuhal Karakoç: “Uzman Erbaş Kanunu Türk Ordusunun Gücünü ve Milli Bekayı Tahkim Edecek”
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, TBMM'de uzman erbaş düzenlemesi, askeri hastaneler ve Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Şehitkamil’de Kaldırım Seferberliği: Dört Mahallede Yenileme Çalışmaları Sürüyor
Şehitkamil Belediyesi tarafından Beylerbeyi, Kayaönü, Umut ve İbrahimli mahallelerinde yürütülen kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor. Zamanla yıpranan, kullanım ömrünü tamamlayan ve vatandaşların güvenliğini tehdit eden kaldırımlar modern, dayanıklı ve estetik bir görünüme kavuşuyor.
Şehitkamil Belediyesi Temmuz Meclisi Toplandı: 12 Madde Görüşüldü
Şehitkamil Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Umut Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 12 madde görüşüldü.
Gaziantep’e Adrenalin Üssü Kuruluyor: Adrena Park’ta Çalışmalar Hız Kesmeden Sürüyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’e kazandırılacak dev projeler arasında yer alan Adrena Park alanında incelemelerde bulundu.
TÜM HABERLER