Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü kutlanıyor
GÜNDEM
ADANA (AA) Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.
Adana Valisi Süleyman Elban, kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş ve beraberindeki teşkilat mensuplarını kabul etti.
Jandarma teşkilatının 183 yıldır üstlendiği her görevi başarıyla yerine getirdiğini belirten Elban, "Ülkemizin güven ve huzur ortamının sağlanmasına çok büyük katkı sunmaktadır. Gece gündüz demeden büyük bir vazife aşkıyla gerçekleştirdiği tüm görevlerde yurdumuzun ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü koruyan Jandarma Teşkilatı'mızın tüm mensuplarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadesini kullandı.
Mersin
Mersin'de Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma programı düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen töre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, jandarma görevlileri, gaziler, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Çarıkcıoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Programda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in mesajı ve jandarma marşı okundu.
Hatay
Antakya ilçesinde, Cumhuriyet Alanı'ndaki törende İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emrullah Büyük, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Programın ardından İl Jandarma Komutanı Büyük ve beraberindekiler Antakya Şehitliği'ni ziyaret etti.
İl Jandarma Komutanı Büyük, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.
Kur'anı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi.
Osmaniye
İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, valilik kompleksindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tombul, Garnizon Şehitliği'ne geçerek şehit kabirlerine karanfil bıraktı.
Şehitler için dua okunmasıyla program tamamlandı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.