İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SAMİ ÖZGÜL "CESARET, AZİM VE İNANCIN ADIDIR ÇANAKKALE"
GÜNDEMİstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Cesaret, azim ve inancın adıdır Çanakkale" ifadelerini kullandı.
Rektör Özgül, Türk Tarihinin her safhasının birbirinden farklı kahramanlık örnekleri ile dolu olduğunu belirtti. Çanakkale Zaferi'nin bu destanlar içerisinde en anlamlılarından biri olduğuna dikkati çeken Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:
"Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşına katılmasının ardından emperyalist devletler, İstanbul'u ele geçirmek için saldırıya geçmiş ve dünya harp tarihinin en kanlı deniz ve kara savaşlarından biri Çanakkale'de sahnelenmiştir. Aziz Türk milleti; vatanına, bağımsızlığına ve mukaddesatına yönelik bu saldırıya engellemiş ve 'bu hayasız akını' durdurmuştur. Her anı ayrı destanlar ve kahramanlık örneklerine şahitlik eden Çanakkale; dolayısıyla cesaretin, azim ve inancın adı olmuştur.
Ülkemizin bağımsızlığa giden yolculuğunda en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale, aynı zamanda tarihin seyrinin değiştiği yer olmuştur. Savaş sonrası Çarlık Rusya yıkılmış, Anadolu'nun kadim Türk yurdu olduğu bütün dünyaya bir kez daha kanıtlanmıştır. Tüm bunlardan öte Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de tarih sahnesine çıkarak, Türk milletine umut olmuştur.
Türk Milletinin adeta göğsünde taşıdığı bir şeref nişanı olan Çanakkale ruhu, bundan sonra da nesilden nesile aktarılarak, bizi biz yapan değerler manzumesi olmaya devam edecektir."
Mesajında Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıya da yer veren Özgül, şunları kaydetti:
"Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünün arifesinde Yeni Zelanda'da ibadet etmek için toplanan Müslüman kardeşlerimize yönelik düzenlenen alçakça saldırı bizleri derinden yaralamış, hepimizi yasa boğmuştur. Bu tür ırkçı saldırıların dünyayı felaketlere götürdüğü ve götüreceği aşikardır. Dolayısıyla tüm dünyanın bu hain saldırılardan ibret alması gerekmektedir. Bu vesileyle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Savaşı'nın 104. yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.