Huawei Türkiye, SolarAPEX ile ürün tedarik sözleşmesi imzaladı
GÜNDEM
MÜNİH (AA) Teknoloji şirketi Huawei Türkiye ve İstanbul merkezli SolarAPEX, güneş enerjisi santralleri için inverter tedarik sözleşmesi imzaladı.
Intersolar Avrupa Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı'nda imzalanan anlaşma kapsamında sağlanacak 400 megavat kapasiteli ürünlerin 170 megavatlık kısmı Tosyalı Holding'in hayata geçirdiği çatı güneş enerjisi santralinde kullanılacak.
Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, Türkiye'de çevreci enerji çözümleri ve sürdürülebilir projelerin bir parçası olmayı önemsediklerini belirterek, "Ülkemizin değerli markalarıyla birlikte, geleceğin temiz ve aydınlık dünyası için çalışmaya ve Türkiye için değer üretmeye devam edeceğiz. Huawei özelinde ülkemizdeki en önemli güneş enerjisi iş birliklerinden biri olan Tosyalı Holding çatı güneş santrali projesi, şirketimizin bugüne kadar yer aldığı en büyük çatı üstü güneş enerjisi santrali projesi olması itibarıyla da önem taşıyor."
SolarAPEX Genel Müdürü Fatih Doğan da güneş enerjisi sistemleri kurulumlarında sahip oldukları deneyimle, dünyanın önemli şirketleriyle iş birliği içinde olduklarını söyledi.
Anlaşma kapsamında tanıtılan ve Çin'de üretilecek Huawei SUN2000100KTLM1 Pro ürünü, ek bir donanıma ihtiyaç duymadan, ısı kaynaklı kazalara karşı tam koruma sağlıyor.
Güneş panelleri için çevrimiçi kontrol yapılmasına imkan tanıyan "IV Curve Lisansı" da anlaşma kapsamında Huawei tarafından sağlanıyor.
Bu sayede mekanik müdahaleye ve sahaya personel gönderilmesine gerek kalmaksızın, güneş panellerinin performans ve güvenlik riskleri uzaktan izlenebiliyor.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.