Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, Isparta AK Parti İl Başkanlığında konuştu:
GÜNDEM”İkinci çeyrekte yüzde 20’nin üzerinde büyüme, yıl sonunda da tahminlerimizin ötesinde bir büyüme bekliyoruz” ”İktidar yeter ki gitsin de isterse Türkiye yok olsun’ anlayışına dönüşmüş durumda. Bu anlayıştan nemalanan toplumu terörize eden muhalefet anlayışının sosyal medya üzerinden yıkıcı etkilerini görüyoruz”
ISPARTA (AA) Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "İkinci çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde büyüme, yıl sonunda da tahminlerimizin ötesinde bir büyüme bekliyoruz." dedi.
Nebati, AK Parti Isparta İl Başkanvekili Hamidullah Armağan'ı ziyaret etti.
Ardından il başkanlığındaki toplantı salonunda partililerle buluşan Nebati, burada yaptığı konuşmada, Isparta'nın tarımsal üretimde ve sanayide ulaştığı ihracat payı ile Akdeniz'in en önemli kentlerinden olduğunu söyledi.
Nebati, kentte 450 milyon dolara yaklaşan ihracatın, iş dünyası ve hükümetin attığı yeni adımlarla çok daha büyük rakamlara ulaşacağını ifade etti.
Yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınının, dünyanın üzerinden silindir gibi geçtiğini belirten Nebati, Türkiye'nin salgın sürecinden alnının akıyla çıktığını kaydetti.
Türkiye'nin 2020 yılında bütün dünya küçülürken ekonomisini büyütmeyi başardığına işaret eden Nebati, ekonomik olarak her türlü ihtiyacın anında giderildiğini, sağlık sisteminde yapılan yatırımların karşılığını bu süreçte gördüklerini vurguladı.
Salgın sürecinde Türkiye'nin sağlık sisteminin çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalmadığını belirten Nebati, "Ne bir hastamız açıkta kaldı ne de hastaneye giden bir hasta ya da yakınından ücret talep edildi. Türkiye'de dünyanın durduğu bir dönemde açılan işletme sayısı, kapanan işletme sayısının fersah fersah ötesinde. Ödenmeyen çeklerin oranı 2020 yılı 2019 yılından, 2021'in ilk 5 ayı da 2020 yılından düşük. Piyasada herkes destek aldı. " dedi.
Türkiye'nin birinci çeyrekte yüzde 7 büyüdüğünü hatırlatan Nureddin Nebati, "İkinci çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde büyüme, yıl sonunda da tahminlerimizin ötesinde bir büyüme bekliyoruz. Uluslararası kuruluşlar rakamlarını yukarıya çekmeye başladılar. Bunu neden yapıyorlar? Çünkü Türkiye güçlü bir ülke. Güçlü bir yönetimi var ve önemli oranda destek veriyor." diye konuştu.
Türkiye'nin ilk 5 aydaki ihracatının, yüzde 36'nın üzerinde olduğuna dikkati çeken Nebati, fabrikaların çalıştığını, tüm göstergelerdeki güven endeksinde yükseliş olduğunu kaydetti.
Türkiye'de görmeme, duymama, tatmin olmama gibi bir hastalığın ortaya çıktığını dile getiren Nebati, şöyle konuştu:
"Bu hastalığı birileri sürekli sosyal medyadan pompalıyor. Ülkede yapılan birçok hizmeti görmüyorlar. Ülkenin hastane, okul, havalimanı ihtiyaçları giderilmiş durumda. Bizim muhalefetin geleneğinde sadece olumsuz olanlara odaklanma var, güzel şeyleri asla görmüyorlar, takdir etmiyorlar. Samimi söylüyorum patolojik bir duruma dönüşmüş durumda. AK Parti karşıtlığı, millet karşıtlığı durumuna dönmüş durumdalar. Yıkıcı bir atmosfer özellikle pompalanıyor. Bu tür olumsuzluklar köpürtülerek bir propaganda malzemesine dönüştürülüyor. 'İktidar yeter ki gitsin de isterse Türkiye yok olsun' anlayışına dönüşmüş durumda. Bu anlayıştan nemalanan toplumu terörize eden muhalefet anlayışının sosyal medya üzerinden yıkıcı etkilerini görüyoruz."
"Sürekli bir seçim teranesi var. Bu söylentilerin anlamı 'ey yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapma, yurt dışından kimse gelip buraya yatırım yapmasın" anlamına geldiğini dile getiren Nebati, "Sürekli 'seçim var' diyerek uluslararası yatırımcıları adeta düşmanlık anlayışı ile korkutuyorlar. Kurulmayan bir fabrikada çalışamayacak insanın vebalini nasıl taşırsın. Gerçek olmayan bir dünyayı sürekli ortaya koyarak insanları demoralize etmeye ne hakkın var?" ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.