© Haber Hanesi 2014 - 2025

Hataylı kadın girişimci devlet desteğiyle besici oldu

”Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” kapsamında 100 bin lira hibe desteği alan ve 7 büyükbaş hayvanla besiciliğe başlayan Cansu Binici ahırını büyütmeyi ve hayvan sayısını artırmayı hedefliyor

HATAY (AA) SALİM TAŞ Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki girişimci Cansu Binici, Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı hibe desteğiyle kurduğu ahırda 7 büyükbaş hayvan yetiştiriyor.

Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümünden 2021 yılında mezun olan Binici, veteriner hekim olan eşinin desteğiyle Bakanlığının "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"ne başvurdu.

Bakanlık tarafından haziranda projesi kabul edilen Binici 100 bin lira hibe desteği aldı.

Hibe desteğiyle evlerinin yanındaki alana ahır kuran Binici, aldığı 7 büyükbaş hayvanın bakımını ve beslenmesini eşiyle üstlendi.

Genç girişimci Cansu Binici, AA muhabirine, eşinin internette tesadüfen ilanını gördüğü projeden faydalanması için öneride bulunduğunu söyledi.

Binici, projenin şartlarını uygun bulması üzerine besicilik yapmak için proje hazırlayarak sunduğunu ve netice aldığını anlattı.

Yaklaşık 5 aydır besicilikle uğraştığını dile getiren Binici şöyle devam etti:

"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi çok güzel. Projeyle işi uzmanın yapması daha iyi olacak. En azından hayvana ne kadar yem verilmesi gerektiğini, nasıl ilaç desteği sağlayacağımızı ve hangi vitaminlerin verileceğini biliyoruz. Bu işe hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için başladım. Hedefim ahırımı büyüterek hayvan sayısını artırmak."

"Proje ülke hayvancılığına çok büyük katkı sağlayacaktır"

Binali Binici de eşine yeni başladığı işte her türlü desteği verdiğini belirtti.

Binici şöyle konuştu:

"Proje, ülkedeki hayvancılığa çok büyük katkı sağlayacak. Bu işin bilinçli olarak yapılması çok önemli. Bir hayvandan alınacak randıman tabii ki bilinçli bir besicilikle daha fazla olacaktır. Proje hem bu işi isteyerek yapanlara bir gelir olacaktır hem de ülke hayvancılığına çok büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER