© Haber Hanesi 2014 - 2025

Hatay’ın müze ve ören yerlerini geçen yıl 360 bin kişi gezdi

Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayşe Ersoy: ”Özellikle yaz aylarında ve okulların ara tatilinde yurt içinden ve dışından çok sayıda ziyaretçiyi burada misafir ettik. Misafirlerimiz gerek şehrimizden gerekse de müzemizden çok memnun ayrıldı”

HATAY (AA) SALİM TAŞ Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da geçen sene müze ve ören yerlerini 360 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Geçmişten bugüne farklı inanç gruplarının bir arada barış içerisinde yaşadığı Hatay, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonunun sergilendiği müzeler arasında yer alan Arkeoloji Müzesine ev sahipliği yapıyor.

Habibi Neccar Camisi, Hristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ve mağara kilise olma özelliği taşıyan St. Pierre Kilisesi başta olmak üzere birçok zenginliğe sahip şehir, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayşe Ersoy, AA muhabirine, kentin tarih boyunca büyük medeniyetler görmüş kadim bir yer olduğunu söyledi.

Kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra önemli tarihi mekan ve eserlere sahip olduğunu belirten Ersoy, kentin barındırdığı zenginliklerle çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladığını aktardı.

Arkeoloji Müzesini 113 bin kişi ziyaret etti

Kentteki müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısında geçen sene artış olduğunu hatırlatan Ersoy, şöyle devam etti:

"Hatay Arkeoloji Müzesi 2014'te ziyarete açıldı. 10 bin metrekarelik ziyaret sahasıyla dünyanın sayılı müzelerinden bir tanesi. 3 bin 500 metrekarelik mozaik alanıyla da dünyanın en büyük mozaik müzesi. Ziyaretçilerimiz Hatay Arkeoloji Müzesi'nde yaptığı bir yolculukla kentin geçmişini müzede yaşayarak görebilir. 2021'de müzemizi 133 bin kişi ziyaret etti, bu büyük bir rakam. Özellikle yaz aylarında ve okulların ara tatilinde yurt içi ve dışından çok sayıda ziyaretçiyi burada misafir ettik. Misafirlerimiz gerek şehrimizden gerekse müzemizden çok memnun ayrıldı. Hatay Arkeoloji Müzesi, Hristiyanların 'Hristiyan' adını aldıkları St. Pierre Kilisesi, mühendislik harikası olan Titüs Tüneli, Beşikli Mağara, Epiphaneia Antik Kenti ve St. Simon Manastırını geçen yıl yerli ve yabancı 360 bin kişi ziyaret etti."

Ersoy, Hatay Arkeoloji Müzesi'nin ziyaretçi sayısını daha da artırmak için yıl içinde çeşitli sergiler, gösteriler, müzikaller ve bale gösterileri düzenleyeceklerini söyledi.

Erzin ilçesinde bulunan Epiphaneia ve İssos Antik kentlerindeki kazı çalışmaların devam ettiğini belirten Ersoy, buraların da açık hava müzesi haline geleceğini aktardı.

Hollanda'da yaşayan ve Hatay'ı gezmeye gelen Ebru Sürücü ise kentin tarihi yerlerini çok beğendiğini söyledi.

Kanada'dan gelen Paul Louis Crouzat da dünyada bir çok müzeyi gezdiğini, ancak Hatay'da gördüğü eserlerin çok daha güzel ve etkileyici olduğunu kaydetti.


İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER