© Haber Hanesi 2014 - 2025

Hatay’da sahipsiz köpek saldırısında motosikletten düşen genç yaşadıklarını anlattı

İki hafta rapor alan Furkan Ağırtaş: ”Onlara daha güzel ortamlarda, kontrollü şekilde sahip çıkmalıyız”

HATAY (AA) Hatay'da sahipsiz köpek saldırısında motosikletten düşen ve 2 hafta rapor alan Furkan Ağırtaş, sahipsiz köpeklerin sokaklar yerine daha güvenli ortamlarda kontrollü şekilde yaşamasını istiyor.

Antakya'da bir şirkette çalışan 31 yaşındaki Ağırtaş, geçen hafta Saraykent Mahallesi'nde uğradığı sahipsiz köpek saldırısı sonucunda motosikletten düştü.

Düşme sonucu sağ ayak çapraz bağlarında yırtık oluşan Ağırtaş, başka insanların canlarının yanmaması için sahipsiz köpeklerin sokaklar yerine güvenli ortamlarda kontrol altında yaşamalarını talep etti.

Tedavisine evinde devam eden Ağırtaş, AA muhabirine, her sabah erken saatlerde işe gitmek için evinden çıktığını belirtti.

Zaman zaman sahipsiz köpeklerin önünü kestiği ve saldırdığı durumlar olduğunu aktaran Ağırtaş, "Yaklaşık 10 gün önce yine motosikletimle işe giderken fark etmediğim bir anda sahipsiz köpek saldırarak üzerime geldi. Bende o esnada kontrolü kaybedip kaldırıma çarpmamak için ayağımı yere koydum. Bu sırada düşerken motosikletle kaldırım arasında ayağım kaldı. Dizimden aşağısını hissetmiyordum. Arkadaşımı aradım. Onun yardımıyla hastaneye gittik. Doktorlar çapraz bağlarımda kısmi yırtıklar olduğunu söyledi ve 2 hafta rapor verdi. Bu sürede işe gidemiyorum." şeklinde konuştu.

"Aldığım simidin yarısını köpeklere veriyorum"

Kendisi gibi sahipsiz köpek saldırısına uğrayan arkadaşlarının olduğunu ifade eden Ağırtaş, bazı arkadaşlarının köpek saldırısından korktukları için işe giderken yol değiştirmek ve beklemek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Hayvanlara hiçbir zaman kötülük beslemediğini anlatan Ağırtaş, şöyle devam etti:

"Hayvanları çok seviyorum. Sabah işe giderken aldığım simidin yarısını onlara veriyorum. Bazen marketten salam alıp onlara veriyorum. Onlara zarar gelmesini asla istemiyorum. Ancak bu olayda başıma daha büyük bir kazada gelebilirdi. Ben o kaldırıma başımı vurabilirdim, daha kötü şekilde yaralanabilirdim. Çok şükür bu şekilde atlattık. Tüm canlılar yaşamayı hak ediyor. Ancak daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor. Daha sağlıklı, veteriner kontrolünde yaşamayı hak ediyorlar. Sokakta birkaç insanın onları beslemesiyle olacak bir iş değil. Binlerce köpek var sokaklarda ve bakımsızlar. Onlara daha güzel ortamlarda kontrollü şekilde sahip çıkmalıyız. Bunu istiyoruz."


İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER