Hatay’da Cemil Meriç Kültür Evi’nin açılışı yapıldı
GÜNDEM
HATAY (AA) Yazar, düşünür, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in Reyhanlı ilçesindeki doğduğu ev kültür evine dönüştürülerek açılışı yapıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cemil Meriç'in her şeyden önce Türkiye için önemli olduğunu söyledi.
Cemil Meriç'i anlamak, anlatmak ve çizdiği yolda yürüyebilmek anlamında gayret gösterdiklerini ifade eden Doğan, "Cemil Meriç'i rahmet ve minnetle anıyoruz. Onu anlamak için bu evin yaşatılması gerekiyordu. İçerisinde sinema salonu, kütüphanesiyle ziyaretçilerin memnun kalacağı bir ortam oluşturulmuş, zaman içerisindeki tüm eksikler giderilerek buranın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.
Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç de babasının doğduğu evinin gelecek kuşaklara aktarılmasında başta emeği geçen Hatay Valisi Rahmi Doğan olmak üzere herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Cemil Meriç Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Ümit Meriç, açılışın ardından protokol üyelerine evin mimarisi ve tarihi hakkında bilgi verdi.
Açılışa Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Şanverdi ve Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ve çok sayıda davetli katıldı.
Hatay Valiliği ve Reyhanlı Kaymakamlığı tarafından restore edilerek Cemil Meriç Kültür Evi'nde yazara ait kitaplar, fotoğraflar, notlar ve kişisel eşyalar sergileniyor.
Evin bir bölümünde Cemil Meriç'in kendi sesinden hayat öyküsü üç boyutlu animasyon filmle anlatılıyor.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.