Hatay’da 3 semavi dinin temsilcileri iftar sofrasında buluştu
GÜNDEM
HATAY (AA) Hatay'da 3 semavi dinin temsilcileri ve kent protokolü, Medeniyetler Korosu'nun düzenlediği iftar sofrasında bir araya geldi.
Antakya Medeniyetler Evi bahçesinde düzenlenen etkinlikte iftar öncesi dua edildi.
Katılımcılar, koro üyelerinin evlerinde yaptığı yemeklerle hep birlikte iftarını açtı.
Koro Şefi Yılmaz Özfırat, buradaki konuşmasında, her yıl Kadir Gecesi'nde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
Bu kardeşlik sofrasını herkese göstermeye çalıştıklarını vurgulayan Özfırat, "Tek bir hedefimiz var. Her dilden ve her ırktan insanın Hatay'da kardeşçe bir arada yaşadığını göstermek istiyoruz. Yemeğe katılan, bu birlikteliğe katkı veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan da katılımcıların Kadir Gecesini tebrik etti.
Anlamlı organizasyondan dolayı Medeniyetler Korosu'na teşekkür eden Doğan, "Geçtiğimiz pazar günü Paskalya'yı kutladık. Ondan önceki hafta Hamursuz Bayramıydı. Önümüzdeki hafta da Ramazan Bayramını kutlayacağız. Bu topraklar hepsini hoşgörüyle karşılayıp böyle güzel sofralara dönüştürecek nitelikte, kimlikte topraklar. Bu sofraya katılan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Programa, 3 semavi din temsilcilerinin yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vakıflı Ermeni Cemaati Vakfı Başkanı Cem Çapar da katıldı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.