© Haber Hanesi 2014 - 2025

Hatay’a 58 yıl önce göç eden Karadenizlilerin Trabzonspor sevgisi

Kırıkhan ilçesinde yaşayan Trabzonlular, takımlarının bu sezon Süper Lig’de şampiyonluğu göğüsleyip 38 yıllık hasrete son vereceğine inanıyor Kırıkhan 408 Evler Mahalle Muhtarı Şakir Varlıbaş: ”Hatay’a geldiğimiz günden bu yana içimizdeki Trabzon ve Trabzonspor sevgisini 7’den 70’e yaşamaktayız”

HATAY (AA) HÜSEYİN YILDIZ Trabzon'un Çaykara ilçesinde 1964'te yaşanan heyelan nedeniyle doğup büyüdükleri topraklardan göç ederek Hatay'ın Kırıkhan ilçesine yerleştirilen Trabzonlular, Süper Lig'de şampiyonluk yolunda ilerleyen takımlarına tam destek veriyor.

İlçeye bağlı 408 Evler Mahallesi'nde yaşayan 10 bin dolayındaki Trabzonlu, mahalle okulunun duvarları ile bazı evlerin dış cephelerini, çevre duvarlarını ve kapılarını bordomaviye boyadı.

Evlerine ve iş yerlerine Trabzonspor bayrağı asan, duvarlara takımlarının armasını çizdiren aileler, 38 yıllık şampiyonluk özleminin bu yıl son bulacağına inanıyor.

408 Evler Mahalle Muhtarı Şakir Varlıbaş, AA muhabirine, Trabzonspor'un bu sezon şampiyonluğa yakın olmasından dolayı mahalle halkının büyük coşku içerisinde olduğunu söyledi.

"Hatay'a geldiğimiz günden bu yana içimizdeki Trabzon ve Trabzonspor sevgisini 7'den 70'e yaşamaktayız." diyen Varlıbaş, şöyle konuştu:

"Trabzonspor'un şampiyonluğunu mutlulukla bekliyoruz. Aynı zamanda ikinci takımımız olan şehrimizin takımı Atakaş Hatayspor'u da bu yıl Avrupa kupalarında görmek istiyoruz. İnşallah bu yıl her iki takımımızı da dilediğimiz yerde görürüz."

Trabzonspor'un ligin 36. haftasında deplasmanda oynayacağı Atakaş Hatayspor maçı için kente geleceğini hatırlatan Varlıbaş, Trabzonsporlu oyuncuları karşılaşma öncesi mahallelerinde ağırlamak istediklerini belirtti.

"Çocuklarımız Trabzonspor'un şampiyonluğunu görsünler"

Mahalle sakinlerinden Aziz Orhan da 1984'ten bu yana şampiyonluğa hasret kaldıklarını vurgulayarak, "İnşallah bu yıldan itibaren şampiyonluklara yeniden ambargo koyacağız. Bizler Hatay'da yaşadığımız için ikinci takımımız olan Hatayspor'a da başarılar diliyoruz. Bu şampiyonluğu bekliyoruz, artık çocuklarımız da Trabzonspor'un şampiyonluğunu görsünler istiyoruz." dedi.

Sezgin Demirhan da Trabzonspor sevgisini çocuklarına aşılamaya çalıştığını aktararak, Trabzonspor'un şampiyonluğa ulaşmasıyla hasretlerinin son bulacağını dile getirdi.

20 yaşındaki Doğukan Uzun da yaşı itibarıyla Trabzonspor'un şampiyonluğunu görmediğine değinerek, "Doğduğumdan bu yana Trabzonsporluyuz. Ben Kırıkhan ilçesinde doğdum ama Trabzonsporlu olarak doğdum. 20 yaşındayım ve Trabzonspor'un şampiyonluğunu göremedim. Bu yıl inşallah şampiyonluk yaşayacağız. Bundan sonra artık her yıl şampiyonluğu elimizde tutacağımızı düşünüyorum." ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER