© Haber Hanesi 2014 - 2025

Hatay sahilleri, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen kampçıların gözdesi oldu

Maviyle yeşilin buluştuğu Hatay’ın Arsuz ilçesi sahillerine, gösterilen ilgi üzerine yeni çadır alanları kazandırılması için çalışma başlatıldı Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven: ”8 bin metrekarenin üzerinde yeri ihale ettik ve burada çalışmalar başladı. Çadır, karavan ve bungalov evlerin bulunduğu modern bir ’Çadır ve Karavan Kent’ projemiz var”

HATAY (AA) BURAK MİLLİ Hatay'da maviyle yeşilin buluştuğu Arsuz ilçesi, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen kampçıların tercihi oldu.

Yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçe, her yıl turizm sezonunda nüfusunun 3 katı misafiri ağırlıyor.

Deniz turizminin yanı sıra, doğal güzellikleriyle de tatilcilerin rotasını çevirdiği ilçede çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar denize yakın noktalara kurdukları çadırlarda keyifle vakit geçiriyor.

Büyük ilgi gören Arsuz sahillerine yeni çadır alanları kazandırılması için çalışma başlatıldı.

"Modern bir 'Çadır ve Karavan Kent' projemiz var"

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, AA muhabirine, ilçede tarım ve turizmin önemli olduğunu belirterek, Arsuz'un turizm açısından en hareketli günlerini yaşadığını söyledi.

Güven, sahillerde günübirlik tatil yapanların yanı sıra kamçıların da yoğun olarak bulunduğunu ifade ederek, doğayla iç içe tatilini geçirmek isteyenlerin bölgede maviyle yeşilin buluştuğu Arsuz'u tercih ettiğini belirtti.

Çadır alanlarının talebi karşılamakta yetersiz kaldığını dile getiren Güven, yeni çadır alanlarının kurulmasıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktararak, şöyle dedi:

"8 bin metrekarenin üzerinde yeri ihale ettik ve burada çalışmalar başladı. Çadır, karavan ve bungalov evlerinin bulunduğu modern bir 'Çadır ve Karavan Kent' projemiz var. Bu alanda çalışmalar bitmek üzere. Seneye çok daha güzel şartlarda tatilcilere hizmet sunacağız. Arsuz, mutlaka görülmesi gereken, zevkle gezilecek ve tatil yapılacak yerlerden biri."

Güven, doğayla iç içe ve güzel bir ortamda tatilini geçirmek isteyenleri Arsuz'a beklediklerini belirtti.

"Çadırda ve doğada olmak bizi mutlu ediyor"

Kente ilçe dışından gelen Yücel Hançer de ailesiyle kamp yaptıklarını söyledi.

Doğayla iç içe tatil yapmanın keyfini yaşadıklarını anlatan Hançer, "Apartmanlarda sıkıldık, böyle çadırda ve doğada olmak bizi mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Çadır kuran vatandaşlardan Suphi Güzel de Arsuz'un kamp tatili için çok güzel bir yer olduğunu belirtti.


İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER