© Haber Hanesi 2014 - 2025

Göksun’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı Yapıldı

Göksun’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı Yapıldı

Göksun Belediye Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, AK Parti Göksun Kadın Kolları Başkanlığı işbirliği ile kutlama programı düzenledi.   Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, bir okulun salonunda yapılan kutlama programında yaptığı konuşmada, “Bizler kadınlarımıza, analarımıza ve eşlerimize günümüz dünyasının belirlediği günlere göre değil, Yüce Allahın emri ve Sevgili Peygamberimizin sünnetine göre değer verir, baştacı yaparız” dedi.   Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum da o kadar güçlü olacağına işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:   “Kadınlar, annemiz, eşimiz, kardeşimiz ya da meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya ve sevgiye layık olan, toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum da o kadar güçlü olur. Bizler de kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.”   Peygamber efendimizin veda hutbesine de değinen Başkan Aydın, “Bizler cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri toprağa gömülmekten kurtaran, cenneti anaların ayakları altına seren bir dinin mensuplarıyız. Bizler, veda hutbesinde, “Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize, Allahın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır” diyerek tüm dünyaya seslenen bir peygamberin ümmetiyiz. Bu nedenle bizler kadınlarımıza, analarımıza ve eşlerimize günümüz dünyasının belirlediği günlere göre değil, Yüce Allahın emri ve Sevgili Peygamberimizin sünnetine göre değer verir, baştacı yaparız.” dedi   Her yönden gelişmiş toplumların arka planında, aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınların olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.   AK Parti Göksun Kadın Kolları Başkanı Hürühan Baz ise yaptığı konuşmada, “Toplumun temelini aile, ailenin temelini ise kadın oluşturturur. Geleceğe güvenle bakabilmek ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyebilmek için, kadın hakları, toplumun öncelikli gündemi olması gerekir. Biz AK Parti ailesi olarak, kadın haklarında ilerleme sağlanmasını ve kadınlarımızın toplumsal hayata katılımını, ülke kalkınmasının vazgeçilmezlerinden biri olarak görmekteyiz. Bu nedenle kadınlara hak ettikleri değeri, yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde değil, her zaman vermekteyiz. Çünkü kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.   Başkan Aydın’ın çeşitli hediyeler verdiği programda kadınar gönüllerince eğlenerek güzel bir gece geçirdiler.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER