© Haber Hanesi 2014 - 2025

GAZİANTEP’TE 4 MEVSİM KAYAK KEYFİ

GAZİANTEP’TE 4 MEVSİM KAYAK KEYFİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Erikçe Ormanı’nda yaptırılan Erikçe Kayak Merkezi, Gaziantepliler için yeni bir spor ve eğlence merkezi oldu. Özellikle, hafta sonunda ailelerin tercih ettiği merkez, çocukların hoşça vakit geçirmesine olanak tanıdı.

Tarif edilmez güzellikteki bir coğrafya üzerinde bulunan Gaziantep, sahip olduğu önemli lezzet merkezleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başardı. Birçok kayak pistleri sadece kış aylarında misafirlerini ağırlarken, Erikçe Kayak Merkezi 4 mevsim kayak zevkine ev sahipliği yapıyor.

Çocuklarıyla merkezin tadını çıkarmak için Erikçe Kayak Merkezi’nin yolunu tutan aileler, çocukların bilgisayardan ve tabletten birkaç saatte olsa kafasını kaldırmasına imkan sağlayan eşsiz doğa harikası Erikçe’de böylesi bir tesisin kurulmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Snowboard, alp disiplini, biatlon ve benzeri sporların yapıldığı kayak pistleri, 1,5 kilometre uzunluğu ve muhteşem manzarasıyla kentin vazgeçilmezi oldu. 214 hektarlık Erikçe Orman Alanı içerisinde ağaçların olmadığı daha çok taşlık ve eğimli bir bölgede kurulan kayak merkezi, sentetik pistten oluşuyor. 1500 metre uzunluğu olan pistlerde, 4 farklı pist çıkışı yer aldı, 400 metreyi bulan uzun pistte kayakçılar saatte 60 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bunun yanı sıra kalan 3 ayrı pist zorluk derecesine göre sınıflandırılmış ve her seviyede kayak ve snowbord yapılmasına imkan sağlıyor.

17 bin 500 metrekare kayak pistine sahip olan, aynı anda 300 kişinin kayak yapabileceği ekipmana sahip tesiste, özel tasarım robotic sulamayla pist kayganlaştırılıyor. Ayrıca bütün pist noktalarına yürüyen bantla zahmetsizce ulaşılabiliyor. Tüm bunlara ek 3 katli kayak evinde 2 bin 400 metrekare kapalı alanda restoran, kafe, toplantı ve eğitim salonları ve yönetim ofisleriyle 600 metrekare kapalı alanı olan müştemilatı yer alan, tesis önünde 1200 araçlık otopark alanı bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER