© Haber Hanesi 2014 - 2025

GAZİANTEPLİ SPORCU DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

GAZİANTEPLİ SPORCU DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Hırvatistan’da yapılan Dünya Gençlik Kupası’nda yarışan Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Eren Akkurt dünya 3’üncüsü oldu. Organizasyonda 68 kiloda yarışan Gaziantepli sporcu Eren Akkurt dünya 3’üncülüğünü elde ederek bronz madalya kazandı. Küçük yaşlardan itibaren yüzme ve masa tenisi branşlarının yanında kareteye yönelen Akkurt’un ilgisi babasının karete antrenörü ve iki ablasının da karete’de milli sporcu olmalarıyla daha da arttı. İl genelinde katıldığı yarışmalarda birincilik dereceleri alan Akkurt, bunları Türkiye Şampiyonaları’na taşıdı. Son üç yılda yapılan şampiyonalıklarda ilk üçlerde yer alan Akkurt, haziran ayında Gençlik Olimpiyatları’nda yarışacak sporcu belirleme ilk aşaması seçmelerinde 68 kiloda birinci oldu. Temmuz ayında Hırvatistan’da yapılan Dünya Gençlik Kupası’na katılarak üçüncülüğü elde eden Akkurt’un hedefi 2018 yılında Arjantin’de yapılacak Gençlik Olimpiyatları’na katılarak ülkemize olimpiyat madalyası getirmek. Hırvatistan'ın Umag kentinde gerçekleştirilen Gençler Dünya Kupası'nda 64 ülkeden toplam 2059 sporcu mücadele ederken Türkiye, 19 sporcuyla turnuvaya katılım gösterdi. AKKURT’UN ALDIĞI DERECELER Akkurt, Ümit, Genç ve U21 Türkiye Şampiyonası’nda Ümit Erkek 63 kg, Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda 2001 Doğumlu Yıldız Bay Kumite 55 kg, 23 Nisan Dünya Çocukları Turnuvası’nda 2001 Doğumlu Bay Kumite 35 kg ve Türkiye Çocuklar Karete Şampiyonası’nda 11 Yaş Bay Kumite 35 kg gibi yarışmalarda üçüncülük dereceleri elde etti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER