GAFSAD, GÖKSUN'UN BÜYÜLÜ DÜNYASI CÖDDEN VADİSİNDE
GÜNDEMGAFSAD (Gaziantep Fotoğraf Sanat Derneği) bu hafta sonu Göksun İlçesi’nin büyülü dünyası Cödden Vadisi’ne bir gezi düzenledi.
Cödden Vadisi bakir yapısı ile doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. GAFSAD (Gaziantep Fotoğraf Sanat Derneği) bu hafta sonu, tarihi ve doğal güzellikleriyle adından sıkça söz ettiren Göksun’un büyülü dünyası Cödden Vadisi’ne bir gezi düzenlendi.
Rehberliğini bölgenin tanınmış ismi Eğitimci, Araştırmacı, Dağcı Halil Ibrahim Algan 'ın yaptığı sonbahar gezisinde, Cödden Vadisi’nin büyülü dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkıldı. Geziyle ilgili bilgi veren Algan şu ifadelere yer verdi:
“Gezimizde Değirmendere Kaya Mezarları, Çinçin Boğazı, Meyremçil Beli, Büyük Kutu kaya Mezarları ve Küçük Çamurlu Evleri’nden güzel kareler aldıktan sonra, bizleri muhteşem dokusu ile büyüleyen Cödden Vadisi’ne vardık.
Güz mevsimin bütün tonlarını barındırmanın yanı sıra, bu bölgede Seyhan Irmağı’nın başlangıcı olan derenin muhteşem görüntüsü ekibimizi adeta büyüledi. Alabalık ve sarıbalık türlerini barındıran dere, büyük ulu çınarları, meşe, çam v e kavak ağaçları bizleri doğayı yeniden yazmamızı ister gibi karşıladı. Hacıkodal Köyü’nde ise tarihe doğru bir yolculuğa çıktık. Bölge son dönemde yerli turistlerin yoğun uğrak noktası haline geldi.”
GAFSAD Başkan Dr. Hasan Yelken ise; "Güzel bir etkinliğe imza atmanın haklı gururu ile Göksun ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatımız oldu. Bölge insanımız samimiyeti ve misafirperver duruşu ile bizleri duygulandırdı. Doğanın muhteşem görüntüsü ben ve arkadaşlarımda büyük heyecan bıraktı. Önümüzdeki günlerde bu bölgeye güzel bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Doğasever dostlarımız bu tarz güzellikleri sahip çıkmalarını umuyorum. Bu vesile ile Halil İbrahim Algan Hocama, Küçük Çamurlu MuhtarI Ömer Kenger ve ailesine, Hacıkodal Muhtarı Adem Atlı'ya ve bölge halkına teşekkür ederiz.” dedi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.