© Haber Hanesi 2014 - 2025

GAFSAD, GÖKSUN'UN BÜYÜLÜ DÜNYASI CÖDDEN VADİSİNDE

GAFSAD (Gaziantep Fotoğraf Sanat Derneği) bu hafta sonu Göksun İlçesi’nin büyülü dünyası Cödden Vadisi’ne bir gezi düzenledi.

Cödden Vadisi bakir yapısı ile doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. GAFSAD (Gaziantep Fotoğraf Sanat Derneği) bu hafta sonu, tarihi ve doğal güzellikleriyle adından sıkça söz ettiren Göksun’un büyülü dünyası Cödden Vadisi’ne bir gezi düzenlendi.

Rehberliğini bölgenin tanınmış ismi Eğitimci, Araştırmacı, Dağcı Halil Ibrahim Algan 'ın yaptığı sonbahar gezisinde, Cödden Vadisi’nin büyülü dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkıldı. Geziyle ilgili bilgi veren Algan şu ifadelere yer verdi:

“Gezimizde Değirmendere Kaya Mezarları, Çinçin Boğazı, Meyremçil Beli, Büyük Kutu kaya Mezarları ve Küçük Çamurlu Evleri’nden güzel kareler aldıktan sonra, bizleri muhteşem dokusu ile büyüleyen  Cödden Vadisi’ne vardık.

Güz mevsimin bütün tonlarını barındırmanın yanı sıra, bu bölgede Seyhan Irmağı’nın başlangıcı olan derenin muhteşem görüntüsü ekibimizi adeta büyüledi. Alabalık ve sarıbalık türlerini barındıran dere, büyük ulu çınarları, meşe, çam v e kavak ağaçları bizleri doğayı yeniden yazmamızı ister gibi karşıladı. Hacıkodal Köyü’nde ise tarihe doğru bir yolculuğa çıktık. Bölge son dönemde yerli turistlerin yoğun uğrak noktası haline geldi.”

GAFSAD  Başkan Dr. Hasan Yelken ise; "Güzel bir etkinliğe imza atmanın haklı gururu ile Göksun ilçemizin  tarihi ve doğal güzelliklerini  görme fırsatımız oldu. Bölge insanımız samimiyeti ve misafirperver duruşu ile bizleri duygulandırdı. Doğanın muhteşem görüntüsü ben ve arkadaşlarımda büyük heyecan bıraktı. Önümüzdeki günlerde bu bölgeye güzel bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Doğasever dostlarımız bu tarz güzellikleri sahip çıkmalarını umuyorum. Bu vesile ile Halil İbrahim Algan Hocama, Küçük Çamurlu MuhtarI Ömer Kenger ve ailesine, Hacıkodal Muhtarı Adem Atlı'ya ve bölge halkına teşekkür ederiz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER