© Haber Hanesi 2014 - 2025

Fırtına ve kardan zarar gören ağaçlar ihtiyaç sahiplerini ısıtıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince, dalları kırılan ve budanan ağaçlardan elde edilen odunlar, kentteki ihtiyaç sahibi 2 bin aileye dağıtıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) İZZET MAZI Kahramanmaraş'ta fırtına ve yoğun kar sonrası belediyenin sorumluluk sahasında bulunan yeşil alanlarda zarar gören ağaçlardan elde edilen odunlar, ihtiyaç sahibi 2 bin aileye ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi, şiddetli kar ve fırtına sonrası park, bahçe, refüj gibi yeşil alanlarda yıkılan ve budaması yapılan ağaçların değerlendirilmesine yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda Fen İşleri ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler daire başkanlıkları personelinden oluşan 12 kişilik özel ekip kuruldu.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince, yoğun kar ve fırtına sonrası yeşil alanlarda yıkılan ağaçlar toplanarak atölyede, sobada kullanılacak hale getirildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına teslim edilen 200 ton odun, ekiplerce yapılan saha çalışmasıyla belirlenen yaklaşık 2 bin aileye evlerinde teslim edildi.

"Hem ağaçlarımızın bakımını yapmış hem de ailelerin ihtiyaçlarını gidermiş olduk"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, AA muhabirine, sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi.

Kış şartları nedeniyle dalları kırılan ve kesilmesi gereken ağaçlardan elde edilen odunların ailelere ulaştırıldığını belirten Keleş, şöyle konuştu:

"Bu sene çok güzel kar ve yağmur yağdı. Devam edecek gibi de görünüyor. Özellikle bölgemizdeki su kaynaklarını beslemesi açısından oldukça önemli, kar berekettir. Özellikle şehir merkezinde dikilmiş 5070 yıllık ağaçlar var. Yer yer 1,5 metreye ulaşan ciddi bir kar yağışı olunca ağaçlarda kırılmalar oldu. Kırılan ağaçları ekiplerimizle topladık. Bunları odun haline getirdik. İhtiyaç sahiplerine bu odunları dağıttık. Çok güzel bir proje ortaya çıktı. Projeyle hem ağaçlarımızın gelişimi için bakımını yapmış hem de ailelerin ihtiyaçlarını gidermiş olduk."

Odun desteği alan vatandaşlar da belediyeye teşekkür etti.


İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER