© Haber Hanesi 2014 - 2025

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Antalya’da ziyaretlerini sürdürdü:

”(Antalya’ya) Bakanlığım döneminde 21 baraj, 3 gölet yaptık. Yaklaşık 500 bin dekar araziyi sulamaya açtık”

ANTALYA (AA) Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Antalya'da bakanlığı döneminde 21 baraj, 3 gölet yaptıklarını belirterek, "Yaklaşık 500 bin dekar araziyi sulamaya açtık" dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Eroğlu, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'ı makamında ziyaret etti. Çiçekle karşılanan Eroğlu, Aputkan'a Afyon kaymağı hediye etti.

İstanbul'un su meselesini 2071'e kadar çözdüklerini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda Büyükşehir Belediyesi 3,5 yıldır 1 litre su getirmiş değil. Bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor. Antalya'da da ASAT var. Ben Bakanlık dönemimde Manavgat'ın 30 kilometre doğusuna ve batısına bu suyu biz verdik. Antalya'nın su meselesini çözmek için Manavgat suyunu tahsis ettik. Gelecekte 20502060 yılında Antalya'nın nüfusu 45 milyon olacak. O zaman ihtiyacı karşılamak için Karacaören Barajını inşa ettik."

Ziyarette, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Antalya'da 102 dere ıslah edildi

Daha sonra AK Parti Alanya İlçe Başkanlığına geçerek İlçe Başkanı Mustafa Toklu ile bir araya gelen Eroğlu, "Antalya'ya bir gönül bağım var diye çok gayret ettik. Bakanlığım döneminde 21 baraj, 3 gölet yaptık. Yaklaşık 500 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Tarım alanı daha da gelişti. Sadece sulamaya açılan bu araziler nedeniyle çiftçilerimizin yılda 1 milyar liradan fazla ilave geliri oldu." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Antalya'da, kentin coğrafi şartları gereği taşkınların fazla olduğunu kaydederek, bakanlığı döneminde seferberlik ilan ettiğini, döneminde sadece Antalya'da 102 dereyi ıslah ettiklerini vurguladı.

Alanya'nın ve Dim Barajı'nın kendisi için önemli olduğunu aktaran Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bizden önce ihale edilmiş, ancak problemler nedeniyle sürüncemede kalmıştı. Görevim döneminde bitecek demiştim ve bitirdik. Sulamanın büyük kısmı da açıldı. Ayrıca Alanya'nın nüfusu artıyor, yazın dolu. Yaz aylarındaki nüfusu dikkate aldığınızda su sıkıntı olacaktı. Bizim dönemimizde çok büyük yatırımla içme suyu getirdik ve içme suyu arıtma tesisi inşa ettik. Bu yatırımlar sayesinde Alanya için bir sıkıntı yok."

Eroğlu, daha önce ihale edilen Yeniköy barajının müteahhidin işi bitirememesi nedeniyle tasfiye edilmeye başlandığı bilgisini vererek, "Merak etmeyiniz bakanımız, vekillerimiz ve ben Alanya'nın fahri hemşerisi olarak takip ediyoruz. Bu barajın tasfiye işlemlerinin tamamlanarak tekrar ihale edilmesi ve barajın bitirilmesi boynumuzun borcudur." açıklamasını yaptı.

Ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret eden Eroğlu, Alanya ve Antalya için yaptıkları çalışmaları anlattı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER