Elbistan’da lavanta vadisinde ilk hasat gerçekleştirildi
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi, bitkisel ve tıbbi aromatik ürün çeşitliliği sağlamak için oluşturulmaya başlanan lavanta vadisinde ilk hasat gerçekleştirdi.
Tamamlandığında 250 dönümlük lavanta vadisi haline gelecek proje kapsamında 2020 yılı nisan ayında dikilen 50 dönümlük alan üzerindeki fidelerin hasadı yapıldı.
Elbistan Belediyesi Yüksek Ziraat Mühendisi Tuba Dilfiruz Tat, belediye gelirlerini artırmak ve kent ekonomisine katkı sunacak bir ürünü tanıtmak için yola çıktıklarını belirterek, ilk hasadın oldukça verimli olduğunu söyledi.
Lavantanın yüzde 90'ının hasadını tamamladıklarını kaydeden Tat, şöyle devam etti:
"Farklı bir etapta 30 dönüm alan üzerine diktiğimiz lavantalar da gelecek yıl hasat edilecek. Bu sonbaharda da 25 dönüm alanda yeni lavanta bahçesi oluşturacağız. Lavantadan yağ elde etmenin yanı sıra dekoratif bitki olarak kullanacaklarımız da var. Pandemiyle beraber lavantanın önemi ülkemizde de giderek artmıştır. Dezenfektan ürünlerinde kullanılan bitkiler arasında lavanta ön sırada yer almıştır. Tıbbi aromatik yağ üretimiyle birlikte belediye bütçemize gelir sağlamaya başlıyoruz. Kentimizdeki lavanta üretimi sonucunda kozmetik sektörünün dikkatini çekmeye başladık. İleriki zaman diliminde lavantanın kentin önemli gelir kaynakları arasında yer almasını sağlamak için, çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda fide üretimi yaparak destek olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Elbistan'ın tıbbi aromatik bitki üretimi merkezi olarak anılmasını sağlamaktır."
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.