© Haber Hanesi 2014 - 2025

ERDEM: ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFINA GÖSTERİLEN HASSASİYET BAYRAĞA GÖSTERİLMİYOR!

ERDEM: ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFINA GÖSTERİLEN HASSASİYET BAYRAĞA GÖSTERİLMİYOR!

BirGün Gazetesi’nde Hüseyin Şimşek imzasıyla yayınlanan haberde, Yeni Adana Seyahat adlı firmaya ait bir otobüs muavininin, seyahat sırasında ıslak olan paspasın üzerine gazete serdiği ve bunun üzerine otobüsün Tuz Gölü yakınlarında polis tarafından durdurularak muavinin ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü iddiası yer aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soru önergesi veren CHP’li Erdem, aynı muamelenin Erdoğan’ın mitinglerinde Türk bayraklarını yere atıp üzerine basanlara da yapılıp yapılmadığını sordu. CHP İstanbul Milletvekili Erdem’in skandal olaya ilişkin soru önergesi şöyle: TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. BirGün Gazetesi’nin internet sitesinde, Yeni Adana Seyahat adlı firmaya ait bir otobüs muavininin, seyahat sırasında ıslak olan paspasın üzerine gazete serdiği, gazetenin üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının olduğunu gören bir yolcunun “Bunu yere sermeyin, üzerinde Cumhurbaşkanı’nın resmi var” diyerek itiraz ettiği ve bunun üzerine otobüsün Tuz Gölü yakınlarında polis tarafından durdurularak muavinin ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü haberi yer almaktadır. Bu çerçeveden hareketle;?
  1. Muavinin gözaltına alınma gerekçesi nedir? Erdoğan’ın resminin bulunduğu gazeteyi yere seren kişiye hangi mevzuata dayandırılarak cezai tedbir uygulanmaktadır?
  2. Bahsi geçen uygulama Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde mi başlamıştır? Benzer gerekçeyle gözaltına alınan, tutuklanan veya hüküm giyen kişi sayısı kaçtır?
  3. Aynı tedbir, Erdoğan’ın “mitingleri” sonrası Türk bayraklarını yere atan ve üstüne basan kişiler için de uygulanmakta mıdır?
  4. Türk Ceza Kanununa Erdoğan’ın çıktığı televizyonunu yere koymak, Erdoğan’ın savunduğu görüşlere karşı çıkmak, Erdoğan karikatür veya caps’leri yapmak gibi suçlar eklenecek midir?
  5. Yere serilme ihtimalini düşünmeden Erdoğan’ın resmini bastıran gazetenin sorumluları hakkında da gözaltı kararı verilecek midir?
  6. Bahsi geçen muavini tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmeyen savcı hakkında FETÖ soruşturması açılacak mıdır??

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER